Hlavní obsah

5 způsobů, jak pohledem upoutat pozornost partnera snů

Foto: Profimedia

Stačí se správně podívat, a muži vám mohou ležet u nohouFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zrak je důležitým smyslem. Pomocí něho vnímáte svět, lidi kolem vás, jednoduše vše. A dají se s ním dělat kouzla! Víte, že díky správnému pohledu a troše štěstí může vzniknout i velká láska?

Článek

Některé studie tvrdí, že celých osmdesát procent informací, které máte o okolním světě, získáváte právě prostřednictvím zraku. Oční kontakt je prý také nejefektivnějším způsobem, jak naznačit milostný zájem. Tak se pojďte naučit pět očních technik, díky nimž si vás lidé všimnou! Jejich tajemství vám prozradí britská sexpertka Tracey Cox.

1. Zázračný pohled

Běžný pohled, který nic zásadního neznamená, trvá tři sekundy. Pokud se ale na někoho zadíváte o jednu a půl vteřiny déle, vysíláte jasný signál, že vás daný člověk zaujal. K tomu, abyste někomu beze slov sdělili, že se vám líbí, tedy stačí pouhé 4,5 vteřiny!

„Pohled trvající deset vteřin pak znamená dvě možné věci. Buď chcete s daným člověkem bojovat, nebo se s ním milovat,“ dodává Tracey Cox.

2. Kouzelné kolečko

Zadívejte se na někoho tak, aby si vašeho pohledu všiml. Jakmile se vaše oči spojí, uhněte pohledem a nechte své oči klouzat po okolí, abyste se po chvilce opět vrátili k dané osobě. Nejrůznější studie tvrdí, že tohle je nejspolehlivější způsob, jak dát někomu najevo zájem. „Touhle technikou vlastně tomu druhému říkáte: ,Zaujal jsi mě na první pohled a můj zájem trvá i poté, co jsem si obhlídl i vše ostatní´,“ vysvětluje Tracey Cox.

Pokud ten, na koho takto koukáte, má také zájem, nejspíš sklopí oči, ale po pár sekundách se k vám pohledem vrátí. „Pokud ovšem pohledem uhne a do minuty, maximálně dvou se na vás znovu nepodívá, nemá o vás jednoznačně zájem,“ dodává Tracey Cox.

Foto: Profimedia

Je to podvědomé, ale vaše oči pracují jinak, když se bavíte s kamarádem, než když proti vám stojí muž, který se vám líbíFoto: Profimedia

3. Magický trojúhelník

Studie zabývající se silou pohledu a očním kontaktem zjistily, že se na lidský obličej díváte různě, a to v závislosti na danou situaci a na to, jak (a zda vůbec) vám váš protějšek připadá atraktivní.

Když sledujte někoho při obchodním jednání, vytváříte svým pohledem na jeho obličeji malý trojúhelník, kdy těkáte mezi třemi záchytnými body – mezi jeho jedním a druhým okem a nosem. V komunikaci s přáteli a kamarády se tento trojúhelník rozšiřuje, pohledem klesáte i pod úroveň očí a sledujete i jejich ústa.

„S milenci a lidmi, kteří vás přitahují, se trojúhelník rozšiřuje ještě víc. Váš pohled tak sklouzává i k hrudníku. A jak se flirtování zintenzivňuje, pohledy z očí do očí se zrychlují, jsou jakoby zuřivější a pravidelnější, objevují se i delší pohledy na rty,“ popisuje Tracey Cox.

4. Mrkání

Tohle je věc, kterou se vyplatí sledovat, protože díky ní můžete snadno poznat, že se někomu líbíte. „Pokud se na vás někdo podívá a je potěšen tím, co vidí, začne automaticky víc mrkat,“ tvrdí Tracey Cox.

Podle ní totiž emoce vyvolávají zvýšenou produkci slz a právě mrkání je způsob, jak se tělo s nadměrnou vlhkostí oči vyrovnává. „Čím víc se vám tedy někdo líbí, tím víc slzíte, a proto také víc mrkáte,“ upřesňuje Tracey Cox.

Foto: Profimedia

Ne nadarmo se říká, že oči jsou obrazem vaší dušeFoto: Profimedia

5. Milencův pohled

Jde o dlouhý, hluboký pohled, jednoduše by se to dalo nazvat zíráním. Je to tak trochu hra s ohněm, ale pokud máte odvahu, můžete to vyzkoušet.

Pokud totiž někomu hledíte upřeně do očí, vyvoláte tím bouřlivou reakci. „Bohužel to ale neznamená, že když se takhle na někoho podíváte, odvede si vás k oltáři. Jde totiž o to, kdo se na koho dívá,“ říká Tracey Cox. Pokud budete tomu druhému připadat neatraktivní, nebudete se mu líbit, vaše zírání v něm vyvolá spíš strach a obavy. Pokud mu budete sympatičtí, jeho mozek mu ale váš pohled přeloží jako sexuální signál a připraví jeho tělo na případné sblížení. A to je to, o co vám jde.

Tak co, vyzkoušíte některou z těchto technik v praxi?

Reklama

Načítám