Hlavní obsah

6 povahových rysů, které prozrazují nevěrníka. Nesedněte mu na lep!

Foto: solominviktor, shutterstock.com

Víte, že můžete odhalit potenciálního nevěrníka už za pár dnů soužití?Foto: solominviktor, shutterstock.com

Reklama

Prodloužené víkendy, záhadné esemesky nebo nedostatek intimity. Někdy se i takhle provalí nevěra, nicméně cizoložníka můžete identifikovat ještě mnohem dřív, než se do něj zamilujete. Takhle!

Článek

Sexuolog Radim Uzel zastává názor, že někteří muži mají k nevěře větší sklony, jsou k ní jaksi povahově předurčeni. Jedná se hlavně o notorického lovce žen, věčného nespokojence a nevyzrálou osobnost jakéhosi dona Juana (nevěrníka-narcise). Každý z nich se projevuje po svém, nicméně samozřejmě nečekejte nic okatého.

Vždy platí, že nevěrník zpravidla jedná v rukavičkách do té doby, než to na něj praskne. Některé věci ale pod kontrolou nemá. Víte, že jisté rysy osobnosti mohou znamenat touhu po někom jiném? Uznávaná vztahová expertka a životní koučka Olga Levancuka z Londýna a seznamovací guru Gary Amers z Newcastlu sestavili pro britský deník Daily Mail seznam šesti osobnostních rysů, jež znamenají problém pro monogamní vztah. Jak vypadá rudá vlajka v praxi?

1. Přirozeně flirtuje – kdykoli

Jiskra v oku, pohotové odpovědi, touha po pozornosti, dokonalý přehled o lidech v místnosti. Tohle „sériové tokání“ neznamená nic dobrého. „Podvodníci často flirtují, i když mají vztah,“ říkají zmínění odborníci s tím, že každá koketní výměna znamená výzvu do další akce. Je to něco jako nutkavá potřeba být neustále v kontaktu s druhým pohlavím. Těžko se to dá „léčit“.

2. Neustále si stěžuje

Ten, kdo tajně žije v domnění, že na něj za rohem čeká něco jiného, možná kvalitnějšího, vyhlíží svoje „lepší zítřky“. Vy jste něco jako přestupní stanice, zastávka, výplň volného času. Jak se to pozná? Nějak vám nerozumí, nerespektuje vás, jsou mu jedno vaše názory i plány, taky si občas postěžuje, že neumíte tohle a tamto. „Jsem si to teda představoval jinak, zlato!“ Chcete slyšet pravdu? Tenhle týpek je na lovu. Co na tom, že už jednu ženu má? Nezájem!

Foto: nd3000, shutterstock.com

Je to stěžovací typ? Tak zpozorněteFoto: nd3000, shutterstock.com

3. Je egocentrický

Neustále mluví o sobě, připadá si jako mistr světa. Dvojice expertů potvrzuje názor sexuologa Radima Uzla. Nevěrníci doopravdy vykazují sklony k narcismu a staví vlastní přání a tužby nad všechno ostatní. Proto buďte ve střehu, pokud u dotyčného zaznamenáte sobeckost, neústupnost, přesvědčení o vlastní dokonalosti.

4. Lež mu není cizí

Ten, kdo lhal v minulosti, má sklony udělat to znovu. V podstatě se jedná o dobrý ukazatel morálního kodexu. Namítáte, že časy i lidé se mění? „Ne všichni lháři jsou podvodníci, ale podvodníci jsou vždy lháři,“ shodují se experti. Tak důvěřuj, ale prověřuj…

5. Dožaduje se lásky

Pokud dotyčný nepociťuje lásku v takové míře, v jaké on sám potřebuje, může ze strachu o vlastní budoucnost hledat štěstí a uspokojení jinde. Bojí se totiž, že skončí sám. Proto je nejistota a neustálé dožadování se pozornosti znakem nevěrníků. Bohužel právě tahle jejich potřeba „být milován“ je vede k tomu, aby zahýbali, jakkoli to na první pohled vypadá romanticky.

Foto: Aleksandra_Kovac,shutterstock.com

Potřebuje stále dokazovat lásku? Promiňte, ale to není úplně normálníFoto: Aleksandra_Kovac,shutterstock.com

6. Vyvolává konflikty a obviňuje

Cizoložníci útočí přes drobné incidenty. Možná jste se na někoho zadívali déle, než je zdrávo, nebo jste zůstali přesčas v práci. Vyslechnete si, že „takhle teda ne“.

V podstatě to ale znamená, že „podle sebe soudím tebe“. Tenhle člověk totiž ví, jak a kdy se dá zakrýt tajné rande. Věřte, že s tím má bohaté zkušenosti, a proto si je vědom, že delší doba v práci nemusí znamenat uzávěrku nebo náhlý požadavek šéfa. „Co když Marie lže? Radši zavolám k ní do práce a ověřím si to!“ No, a je to tady…

A jak chronického cizoložníka poznáte vy?

Reklama

Související témata:

Načítám