Hlavní obsah

7 cviků, díky kterým z vás muži nespustí oči

Foto: Jakub Jurdič

Lektorka Tereza Seidlová si pro vás připravila několik sexy cvikůFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Chtěly byste v sobě znovu probudit ženu, která je přitažlivá, sexy a svůdná? Máme pro vás sedm cviků, které vycházejí z dráždivého tance. Ať jsou vám tedy inspirací!

Článek

Objevte v sobě zase svou ženskost, která vyrazí dech okolí, ale i vám samotným. Hledali jsme pro vás cvičení, které by vám s tím mohlo pomoci. A našli: pole dance neboli tanec u tyče. „Naučí vás hezkému držení těla i zpevní křivky,“ říká lektorka Tereza Seidlová ze studia Destiny. Právě ona pro vás vybrala prvky, které zvládnete po pár lekcích. Některé z nich dokonce můžete trénovat i samy doma. Podívejte se tedy níž a pusťte se do toho!

1. Základní pozice

V základní pozici vždy stojíte na vysokých špičkách, vzdálenost od tyče (nebo od stěny) je zhruba na šíři boků. Důležité je mít rovná záda, zatnuté bříško a podsazenou pánev. Vnitřní ruka se drží na tyči v maximální výšce, rameno tlačíte dolů. Druhá ruka, pokud není na tyči, je v bok.

Foto: Jakub Jurdič

Vypadá to jednoduše, ale 80 procent žen se podle lektorky neumí správně narovnatFoto: Jakub Jurdič

2. Step around

Jedná se o základní propojovací prvek. Ze základní pozice (druhou rukou se držíte tyče v úrovni prsou) opíšete vnější nohou kruh kolem celé tyče, přičemž váhu máte na vnitřní noze. Nohy si ladně prohodíte a druhou nohou opíšete stejný kruh. Končíte bokem či čelem k tyči.

Foto: Jakub Jurdič

Udržet se na tyči zvládnete po dvou lekcích pole danceFoto: Jakub Jurdič

3. Jemná otočka

Fireman basic je jednou ze základních otoček (spinů) pro začátečníky. Ze základní pozice (druhou rukou se držíte tyče v úrovni prsou) švihnete vnější nohou a přiložíte ji vnitřní stranou stehna na tyč. Potom zvednete druhou nohu a dáte ji z druhé strany tyče do stejné pozice. Nohy tyč nesvírají a špičky nohou jsou za tyčí.

Foto: Jakub Jurdič

Efektní cvik, který vám dokáže po zvládnutí zvednout sebevědomíFoto: Jakub Jurdič

4. Svůdná zvedačka

Cat stretch je svůdnou zvedačkou, ke které tyč doma ani nepotřebujete. Ruce položíte na zem a obličejem k zemi pomalu sjíždíte do lehu, přičemž zadek jde jako poslední. Snažíte se hodně prohnout v zádech. Vleže přehodíte nohu z jedné stranu na druhou, aby byly obě u sebe a stejným způsobem (tentokrát jde zadek první a hlava poslední) se dostanete do kleku vedle tyče. Odtud si ladně stoupnete.

Foto: Jakub Jurdič

Tohle můžete doma trénovat na zemi i posteli :-)Foto: Jakub Jurdič

5. Sexy vlny

Vlny tělem jsou oblíbenou součástí pole dance. Je potřeba uvolnit celé tělo. Stoupněte si na špičky, tyč (doma to může být třeba klika u okna) jemně chyťte a vlny začněte hlavou, poté přibližte prsa, bříško, pánev, udělejte malý dřep, v podřepu odtáhněte od tyče zadek a tělo pak vytáhněte hlavou zpět do výchozí pozice. Postup opakujte.

Foto: Jakub Jurdič

Podobný cvik, ale vestoje, jenž vám kromě jiného také uvolní ztuhlé těloFoto: Jakub Jurdič

6. Sevření a švih

Attitude je další otočkou. Začněte opět v základní pozici, obě ruce na tyči, a švihněte nohou, až se zachytíte za tyč achilovkou. Poté zvedněte druhou nohu a zanožte ji. Nohy vám tak vytvoří esíčko. Zvedačka z této pozice je jednoduchá, avšak záleží na flexibilitě člověka. Posaďte se, opřete se o loket a nohu, která byla původně zanožená, uchopte za patu z vnitřní strany a propněte ji do maxima. Pak nohu položte na druhou stranu tyče, překulte se na obě kolena a vstaňte pomocí zvedačky (viz dále).

Foto: Jakub Jurdič

Pokud se budete pravidelně protahovat, zvládnete podle lektorky Terezy i si dát nohy takhle za hlavuFoto: Jakub Jurdič

7. Zespoda nahoru

Při zvedačce začínáte na kolenou. Tyč uchopte jednou rukou nahoře a druhou dole v úchopu, který se nazývá páka. Doma se můžete chytit třeba futer od dveří, kliky od okna, skříně... Jednou nohou si stoupněte na špičku, potom na druhou a pomalu se zvedněte. Při zvedání postupně zavírejte kolena, která byla od sebe, a prohýbejte záda.

Foto: Jakub Jurdič

Třeba u futer dveří vám tohle půjde trénovat dobře. Zkuste to!Foto: Jakub Jurdič

Co vy na to?

Reklama

Načítám