Hlavní obsah

7 důvodů, proč s vámi přestal spát

Foto: Profimedia

Příčin, proč spolu lidé nespí, je mnoho...Foto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že muž chce a může pořád? Mýtus! K tomu, aby milování odmítl, může mít několik více či méně závažných důvodů. Jakých? Některé příčiny pochopíte, jiné nejspíš ne!

Článek

Doteď všechno v posteli klapalo, ale ze dne na den se mnoho věcí změnilo? Tak to kromě společné hypotéky evidentně máte problém navíc. Odmítnutí návrhu na pořádně divokou jízdu může být důsledkem problémů v partnerském soužití. Anebo nemusí. A snad proto je tento novodobý fenomén doslova hitem mezi sexuology a terapeuty. Co všechno může za to, že s vámi přestal spát?

Situační deprese

Ups, kde se vzala? Sexuoložka Jaroslava Pondělíčková-Mašlová se zmiňuje, že její příčiny mohou být různé. „Například se muži z nějakého důvodu – třeba i vlivem partnerky nezdařil pohlavní styk. To způsobí pokles zájmu, ale i snížení sexuální reaktivity obecně. Podobné příznaky se také mohou dostavit, když muž žije delší dobu ve stresové situaci,“ uvádí odbornice v publikaci O sexualitě a partnerských vztazích. Workoholismus je prostě prevít. Což potvrzuje i další příčina pánské sexuální nechuti.

Chybný životní styl

Podle výše zmíněné sexuoložky když se snižuje pohybová aktivita, rozvíjí se obezita, zvyšuje se spotřeba kávy, alkoholu a cigaret a zhoršuje se spánek, organismus je vyčerpaný a vysadí luxusní funkci. Aby ne. Činnost srdce, plic a dalších orgánů musí běžet, ale sexualita ne. To život neohrožuje. Tak si s tou informací naložte, jak chcete…

Foto: Profimedia

Partner nemá chuť na sex? Může za tím být i třeba jen jeden nezdařený styk. V mužích takové selhání zanechává hlubokou stopu, přes kterou se jen těžko přenášejíFoto: Profimedia

Nefunkční mechanismus

Předčasný či opožděný výron semene, poruchy se ztopořením penisu… Za tohle všechno se partner může stydět natolik, že sex radši odmítne, než aby jako milenec selhal. Víte, že může být ještě hůř?

Vyšší věk

Je partnerovi 55 let a víc? Tak si sedněte… Sexuolog Petr Weiss říká, že nízká nebo žádná sexuální touha souvisí i s radikálním poklesem hladiny testosteronu (mužského hormonu, který je zodpovědný mimo jiné právě za sexuální potřebu) a jinými fyziologickými změnami, kvůli kterým hovoříme dokonce o zvláštním syndromu stárnoucího muže (Aging Male).

Dojít může i na retardovanou ejakulaci (ani po delší době soulože výron semene nepřichází) nebo opožděný orgasmus. Pomohou pilulky? Jak se to vezme.

Léky

Snížený zájem o sexualitu mohou navodit i některé medikamenty (třeba antidepresiva nebo léky na vysoký krevní tlak). „Vzhledem k tomu, že léky v tomto směru působí individuálně, někteří lékaři se o tom nezmiňují. Uvědomují si, že pokud by se muž zvýšeně pozoroval a kontroloval, jen tato skutečnost by sama mohla sexuální reaktivitu narušit,“ dál uvádí Pondělíčková-Mašlová.

Foto: Profimedia

Různá touha po frekvenci, ale i průběhu milování můžou muže odradit od sexu s partnerkouFoto: Profimedia

Odlišné tužby

Větší problém je, pokud v pozadí pánského sexuálního nezájmu stojí sexuální deviace, kterou muž nějakou dobu ukrývá před svojí partnerkou, protože se bojí její reakce. Nejdřív mu konvenční styk nevadí, s přibývajícími roky jeho zájem o tento nudný sex upadá.

Dost sexu jinde

Příčina toho, že partner „nechce“, může pramenit i z faktu, že ho má dost jinde. Oproti výše uvedeným důvodům je to sice méně pravděpodobné (muži, pokud mohou, si sexu klidně užijí s manželkou i milenkou v jednom dni), ale stát se to může. Pak je úkolem zbavit se konkurence. Jak říkají Mike Smith a Bill Doe, což jsou dva američtí chlapíci, kteří napsali kultovní knihu Co si muži nepřejí, aby ženy věděly…

„Na zeměkouli neexistuje jediný muž, který by měl natolik silnou hlavu, aby přemohl svou malou hlavu. Dokonce i o Albertu Einsteinovi se říká, že ztratil sled myšlenek, když k němu do pokoje vstoupila Marilyn Monroe.“ Takže jestli chcete sex, musíte bojovat ženskými zbraněmi…

Co myslíte, netýká se některý bod vašeho partnera?

Reklama

Načítám