Hlavní obsah

7 kroků pro správnou depilaci

Foto: Thinkstock

Depilace doma vás přijde nejlevnějiFoto: Thinkstock

Reklama

K létu a opalování patří hladká pokožka bez chloupků. I ženy, které v zimě depilaci ignorují, s přicházející sezonou bosých nohou a plavek, hledají  způsob, jak dopřát svému tělu krásu. A tak pro vás to, co potřebujete, novinky, které vás nechtěných chloupků zbaví šetrně a na dlouho!

Článek

Depilace „sama doma“ je samozřejmě nejlevnější, ale je nutné dbát správného výběru kosmetiky, dle vaší pleti. Čas od času ten „svůj“ přípravek obměňte. Prospějete nejen pokožce, ale budete mít srovnání a zkušenost k nezaplacení.

Přípravky vybírejte podle toho, jakou část těla chcete depilovat. Při výběru záleží i na typu pokožky, jestli je suchá, mastná, citlivá. Výrobci tvrdí, že depilace krémy je účinnější než holicím strojkem, tedy kůže je hladší a efekt vydrží déle. Pravdou je, že rozdíl pocítíte třetí den, kdy oholená pokožka začíná být drsnější, oproti depilované krémem. Pozor! Žiletky a břity se nehodí na obličej.Žena, která si ví se sebou rady, obvykle používá mix obou způsobů.

Horká novinka

Depilační krém ve spreji Veet Supreme Essence je v balení se stěrkou. Výhodou je, že se velmi snadno nanáší, a postup je naprosto jednoduchý. Přípravek necháte tři minuty působit a potom stěrkou odstraníte chloupky. Obsažené esenciální oleje nechají vaši pokožku vláčnou, hydratovanou a příjemně provoněnou po růžích.

Foto: archiv firem

Použití depilačních prostředků je snadnéFoto: archiv firem

Zaměřeno na obličej

Pro depilaci obličeje je vhodný studený vosk v páskách Visage. Chloupky odstraníte až ke kořínkům. Pásku stačí zahřát dlaněmi, přiložit, a škubnutím odstranit. Vyzkoušet můžete na obličej i depilační fólii od Ryoru. Pozitivem  u obou přípravků je i velmi jednoduchá manipulace. Pokožka je citlivá na alkoholické přípravky, nepoužívejte je bezprostředně po zákroku.

Zdravé bio

Cukrová depilace je jedním z nejlepších způsobů odstraňování chloupků, ve chvíli, kdy už je pokožka opálená, nebo vznikla alergie na vosk. Cukrová pasta Ebtesama je na přírodní bázi, proto pokožku nedráždí. Je tedy vhodná na jemná místa, jako jsou třísla nebo podpaží. Snad jedinou překážkou je, získat ten správný grif (zručnost), jak s ní zacházet. Ale jakmile se to naučíte (podle návodu snadno), nedáte na ni dopustit. Můžete si ji dopřát i v některých kosmetických salonech.

Sedmero pro depilaci

  1. Vybírejte podle složení, které je nejpříznivější pro pokožku, nenechejte se unést slibovaným prodlouženým účinkem, protože rychlost růstu chloupků závisí na vašich dispozicích.
  2. Používáte-li přípravek poprvé, nejprve udělejte test na malém kousku kůže, jestli vám pokožka nezarudne či jinak nezcitliví.
  3. Nevystavujte se bezprostředně po depilaci slunci (zejména při depilaci nad horním rtem), zamezíte tak vytvoření hnědých flíčků.
  4. Při vzniku červených flíčků, oddalte další depilaci.
  5. Na čerstvě depilované podpaží nestříkejte parfém.
  6. Po depilaci použijte zklidňovací prostředek, ale stačí obyčejný olivový olej nebo dětské olejíčky (čím méně parfemace, tím lépe).
  7. Pleti prospěje, když budete střídat různé techniky při odstraňování chloupků.

A díky jaké metodě budete krásně heboučká vy?

Reklama

Související témata:

Načítám