Hlavní obsah

7 znaků, že váš vztah bere partner vážně. Tohle jsou jasná znamení!

Foto: Profimedia

V létě je celkem snadné se seznámit s novým mužem. Ale jak poznat, že to s vámi myslí doopravdy? Poradíme vámFoto: Profimedia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Líbíte se mu? Má vážný zájem a jsou jeho city upřímné? Pokud toužíte odhalit jeho skutečné emoce, plány a popřípadě stav vašeho vztahu, všímejte si sedmi klíčových věcí. Už žádná (letní) zklamání!

Článek

Ach, to léto… Flirt a sex k němu neodmyslitelně patří. To potvrdil i průzkum značky Durex, kterého se zúčastnilo více než 9500 milenců z České republiky. Lidé jsou uvolněnější, a 56 procent našinců dokonce uvádí, že se cítí šťastněji. Každý druhý má i víc energie. Sláva!

„Tato část roku je perfektní pro experimentování. Odvažte se a zkuste něco nového,“ říká sexpertka značky Durex Alix Fox. A má pravdu. Kdy jindy si zaflirtovat a užít, když ne teď? Akorát, poznáte, jestli se vyplatí s tím hezounem naproti vám ztrácet čas? Tohle jsou znaky toho, že úspěšně taháte za udičku!

1. Má dvojsmyslné narážky

Sem tam utrousí něco pikantního, možná až sprostého a nevhodného? Nejspíš to nemyslí špatně, ba naopak, líbíte se mu v rámci teorie filadelfské psycholožky Barbary De Angelis, která říká, že muži se velmi často vyjadřují sexuálně (slovy i tělem), když nejsou schopni projevit emoce.

Je to něco jako obrana před sebou samým, což potvrzuje i britská sexpertka a odbornice na řeč těla Tracey Cox, která apeluje na to, že muži projevují náklonnost škádlením, jsou sarkastičtí, a dokonce i hádavější, když jim „o něco“ jde.

Foto: Profimedia

Vtipkuje a má dvojmyslné narážky? Pak o vás podle odborníků stojíFoto: Profimedia

2. Působí přístupně a přátelsky

„Pokud se na vás muž zpříma dívá, usmívá se a natáčí svoje tělo směrem k vám, dává vám oficiálně zelenou,“ tvrdí Tracey Cox s tím, že jestliže se jeho úsměv při konverzaci s vámi ještě víc rozjasní, dotyčný si ji užívá. Pokud je jeho zájem hlubší, neváhá řešit vaše problémy a pomáhat vám. „Chcete zavolat taxi?“

3. Půjčí vám kabát nebo svetr

Podle zmíněné sexpertky při návratu z baru by jen málokterého muže potěšil pohled na koktejlové šaty jeho přítelkyně zahalené sakem cizího muže. Musí být jeho! „I kdyby měla drkotat zuby a vystavit se podchlazení. Chce, aby to bylo jeho sako – chce naznačit, že patříte k němu,“ dodává odbornice. Navíc musí být po ruce, aby kabát, svetr nebo sako dostal zpátky. Příležitost zase se vidět? No jistě.

4. Mluví v množném čísle

Jak poznat, zda váš drahý čas je investovaný tím správným směrem? Jednoduše. Nejste „vy“ a „on“. Pokud milý zlatý hovoří a používá „my“ musíme zajet…., „my“ budeme koukat na film, „my“ si myslíme, počítá s vámi do budoucna. Tady existuje veliká šance, že muž přemýšlí o vážném vztahu s vámi.

Foto: Profimedia

Pokud je rád ve vaší blízkosti, je to prý dobré znameníFoto: Profimedia

5. Tiskne se k vám

Těsné objetí na veřejnosti je výmluvným signálem pevného a intimního svazku. Jestli v téhle fázi ještě nejste, pravděpodobně zatím vnímáte jen fyzickou blízkost toho, kdo o vás má zájem. Je čím dál blíž? V pořádku. To, že muž někoho drží blízko svého srdce, naznačuje jeho vřelé city, a dokonce i lásku.

6. Hýčká

Jde vám pro zmrzlinu, vystojí frontu, zařídí, aby pro vás u stolu našli místo, ptá se, jestli vám není zima nebo teplo…. Zkrátka má zájem a hýčká vás jako princeznu. Někteří experti na lidské chování tvrdí, že právě tohle je velmi dobré znamení úcty, romantiky i vize společného života. „Jste-li do někoho pobláznění, logicky se ho snažíte potěšit,“ potvrzuje Tracey Cox.

7. Při odpočinku chce být blízko

Díváte se spolu na film, vyrážíte na piknik? V případě, že odpočíváte, a muž se k vám přitulí zezadu a láskyplně vás objímá okolo pasu, nebo se k vám natočí čelem a majetnicky okolo vás obtočí ruku, je ruka v rukávě. „Jistě, možná to časem skončí slzami, ale právě teď sní o idylickém životě ve dvou,“ uzavírá Tracey Cox ve své knize Superflirt.

Tak co, jak to s letní láskou letos vidíte?

Načítám