Hlavní obsah

8 druhů sexu, které by měl zkusit každý pár!

Foto: thinkstock

Znáte 8 druhů sexu, které byste měli s partnerem zkusit? My vám je dnes představímeFoto: thinkstock

Reklama

Nejžhavější páry toho v posteli zažívají opravdu mnoho! Třeba i trapasy! A co dalšího by každá dvojice měla zkusit, aby posílila společné pouto? Odborníci napočítali osm kategorií postelových hrátek!

Článek

Vy a on. Máte dobrý sex. Možná i fantastický sex. Mezi prvním a druhým ale není prázdnota, nýbrž různé druhy hrátek, o které by se měl každý pár pokusit. Koneckonců, milostný vztah není jenom honička za orgasmem, což potvrzuje i magazín Redbook a jeho odborníci. Třeba psycholožka Laura Meers z Ohia říká, že v každém věku by se člověk měl pokusit o změnu, která se odrazí v jeho milostném životě. Jakými druhy sexu se inspirovat?

1. Spontánnější

„Lidé v dlouhodobých vztazích někdy touží po vzrušení a stimulaci, ale většina z nich neví, jak to přenést do sexu se svým partnerem," vysvětluje Laura Meers s tím, že pokud jste zvyklí na misionáře, otočte a trvejte na zcela jiné poloze. Vyzkoušejte novou místnost v domě, kupte erotickou hračku. Brání vám nervozita a stud? „Berte to tak, že posunem hranic budujete důvěru mezi sebou. To, že riziko podstupujete společně, vede ke spokojenosti obou,“ vysvětluje psycholožka.

2. Údržbový sex

„Některé páry čekají na tu správnou sexuální náladu, ovšem ta moc často nepřichází,“ říká Anita Clayton, profesorka psychiatrie z Virginie. Jenže sex je pro dlouhodobý vztah důležitý! Odbornice proto radí zavést pravidelné intimní večery a provozovat takzvaný „údržbový sex“, tedy přizpůsobit se situaci.

Foto: thinkstock

Někdy to chce jít na „to" pomalu...Foto: thinkstock

3. Trapný sex

Že na trapasu není nic sexy? Omyl! Nepřirozené situace zvládnuté s humorem přispějí k tomu, že se oba budete v posteli cítit pohodlně a reálně. „Sex je plný vůní a zvuků, všechno je to přirozené," říká Debby Herbenick z Kinseyho institutu.

4. Sex na dovolené

„Během dovolené jsou lidé bezstarostní, což znamená, že zkoušejí nové věci,“ říká psycholožka Laura Meers s tím, že jakékoli riziko přispívá ke vzrušení. Nikam se nechystáte? „Hotel v centru města to napraví,“ říká odbornice.

5. Pomalejší, osvěžující sex

Někdy je i cesta cíl. „Vždyť to pokaždé nemusíte dotáhnout až do konce, k orgasmu,“ vysvětluje Laura Meers. Takže se soustřeďte na to, co zrovna je, co právě prožíváte, a vyvrcholení si nechte až na příště!

6. Usmiřovací sex

Milujete se po každé hádce, a jedině tímto způsobem urovnáváte svoje spory? Pak je něco špatně! Pokud ale mluvíme o divokém a intenzivním sexu, ke kterému došlo po konfliktu naprosto spontánně, a nepočítá se mezi denní chleba, je to důvod k potlesku! Proč? „Tenhle druh sexu funguje díky ideálním podmínkám pro fyzické propojení. Jste plni energie a vášně. V mnoha ohledech obnovíte křehkou rovnováhu vztahu, který je narušen nevhodnými argumenty,“ nechává se slyšet Anita Clayton. Podlehnout emocím se někdy vyplácí…

Foto: thinkstock

Zkusíte jako první bláznivý sex, nebo hojivý?Foto: thinkstock

7. Hojivý sex

Sex může být perfektní protilék na spoustu neduhů. „Smutek má tendenci vrazit klín mezi páry," říká Anita Clayton s tím, že partneři se někdy obviňují z osobních ztrát. „Viděla jsem páry, které se rozešly jen proto, že se stalo něco zlého, ale sex může pomoci obnovit intimní vztah, který máte. Místo smutku k sobě jděte blíž,“ dodává profesorka psychiatrie.

8. Bláznivý sex

Divoký a zpocený sex patří k tomu nejlepšímu, co v posteli můžete zažít! Podle odborníků naprostá nespoutanost může stimulovat ty rané pocity, které jste měli kdysi dávno. Připomenete si staré dobré časy. A to je něco, co má mnohem hlubší význam než pouhé skotačení.

Tak jak se vám těchto osm druhů sexu líbí? Někdo tvrdí, že lepší zkoušet než jen nečinně sedět, a pak se divit, že se vztah rozpadá. Souhlasíte?

Reklama

Načítám