Hlavní obsah

Další várka výrobků, z jejichž obalů šílíme. Nejdou otevřít!

Foto: thinkstock

S některými obaly tradičně zápasímeFoto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poté, co jsme zveřejnili první díl s popisem naprosto neotvíratelných obalů, dostali jsme tolik vašich tipů, že můžeme s klidem vydat díl druhý.

Článek

Vztekáme se, koušeme do nich, rveme je nožem či nůžkami… přesně tak popisujete své zkušenosti s některými obaly. Ukážeme si další „sadičku“ těch, které vás pravidelně připravují o nervy.

Přehled problémových výrobků

Tyhle kousky jste většinou vytipovali vy – většinu z nich jsme našli v komentářích u prvního článku. Jestli si ho chcete připomenout, podívejte se na něj zde.

Polárkový sníh, jogurt Krajanka

Kelímky s nalepeným víčkem vypadají pohodově, dokud nezjistíte, že víčko drží jak přirostlé a čím víc s ním lomcujete, tím rychleji se vám v ruce deformuje kelímek... Tento boj o nervy končí většinou stejně – ve vzteku použijete lžičku jako bodnou zbraň...

Pastilky Halls

To, že nejdou tyhle pastilky většinou zbavit papírového obalu, je „levá" tím víc, čím víc vás v tu chvíli škrábe v krku. Dlouhodobé redakční testy prokázaly, že čím pálivější variantu si koupíte, tím častěji z ní nakonec papírek budete muset okousat.

Rybičky v konzervě

Nikdy si je neberte s sebou na dovolenou, pokud nemáte v batohu současně i otvírák na konzervy. Ouško na otvírání se velmi rádo utrhne, a pak není jiná cesta než se pustit do náročné operace nožem nebo je prostě „kuchnout" klasicky, otvírákem.

Capri Sonne džus

Většinou ho kupují maminky pro své děti – ovšem ty se do něj nedostanou. První problém je s urváním brčka z obalu a s následným vyndáním brčka – to se bez zubů obejde málokdy. Jestli nezlomíte brčko v této přípravné fázi, s velkou pravděpodobností vás to čeká v momentě, kdy se budete snažit procpat jej otvorem v obalu.

Zmrzliny Vienetta a Carte d'or

„Zmrzliny v rodinném balení jsou většinou nedobytné. Například Vienetta, která je v papírové krabici a uvnitř ještě ve fólii, která má svár ze spodní strany, takže zmrzlinu při otevírání musíte otočit spodní stranou nahoru, přičemž se rozpatlá po fólii. Další je Carte d'Or, jejíž víčko po otevření netěsní natolik, aby zmrzlina mohla být uchována v mrazáku načatá, aniž by utrpěla její kvalita," napsala čtenářka s nickem ellzethera.

Toastový sýr

„Plátky taveného sýra na toasty, takové ty jednotlivě balené čtvercové plátky. Některé značky to zvládly, většina levnějších je neoddělitelná od celofánových obalů. Onehdy jsem jeden musela seškrabovat nožem z celé plochy," píše čtenářka pod nickem Hátor.

Termix

Hned několik čtenářek se shodlo na tom, že termix jde otevřít pouze tak, že ho dokola objedete lžičkou. „Je to klasický postup, který znám od dětství a nic se nezměnilo – ale pak máte upatlanou lžičku, prsty a ještě musíte pomyslet na to, co se z víčka dostane do termixu," shodují se.

Paštiky a sýry ve střívku

Jak na paštiku ve střívku, abyste ji neprotrhli celou? „Píchnout do toho nožem, a pak to vymačkávat jak zubní pastu," radí nick ZidaneCL.

U čeho také šílíte?

Už jen namátkou vybíráme z diskusí výrobky, které jste označili jako ty, kterých otvírání vás nervuje: tampony, pytle na prací prášek, krabice se solí do myčky, jednotlivě balené tablety do myčky, pytlíčky s kondicionérem u barev na vlasy, balení piškotů, vakuovaná mletá káva, kočkolit, oleje v tenkých plastových lahvích s odtrhávacím víčkem, kočičí konzervy...

Budeme rádi i za další vaše tipy! Napište nám!

Reklama

Související témata:

Načítám