Hlavní obsah

Absolutně nejlepší způsob líbání? Tady je!

Foto: thinkstock

Líbání může být skvělou předehrou. Ale musíte to umět!Foto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kontakt lidských rtů podporuje vášeň, shodují se odborníci. Čím víc polibků, tím víc chuti na milování! Zkuste i vy 5 kroků k absolutně nejlepšímu způsobu líbání všech dob! P. S.: Není to žádná věda!

Článek

„Líbání je způsob, jak posoudit kompatibilitu potenciálního partnera, protože se při něm dá zjistit celá řada informací včetně zdraví a hormonálního stavu protějšku," nechal se slyšet Gordon Gallup, profesor psychologie na univerzitě v Albany pro magazín WomensHealth s tím, že jakmile si lidé partnera vyberou, líbat se přestanou. Důvod? Již není potřeba zjišťovat kvality druhého. Škoda, že zapomínají na další výhody polibků!

„Sliny obsahují sexuální hormon testosteron, který spouští libido," říká biologická antropoložka Helen Fisher z Rutgers University v New Jersey. „Čím více času strávíte líbáním, tím více budete nabuzeni na sex," dodává vědkyně. No prosím, zase o jedno pozitivum víc! A jaký že je ten nejlepší způsob líbání ze všech?

5 kroků k polibkovému nebi

1. Zamilujte si to!

Floridská psycholožka a expertka na sexuální kompatibilitu Krista Bloom radí před líbáním sníst pár jahod. Ty totiž aktivují receptory slasti v ústech, takže líbání přijdete na chuť, i když nejste zrovna líbací typy. A co potom?

Foto: thinkstock

Trocha jemného násilí? Proč ne?Foto: thinkstock

2. Sajte

William Cane z New Yorku, autor bestselleru Umění líbání, který byl přeložen do devatenácti jazyků, doporučuje přechod od polibků k sání. „Líbejte partnerův horní ret a nenechte do svých úst proklouznout jeho jazyk. Zatím. Počkejte, až se všechno vydráždí, začněte sát spodní ret, teprve pak spojte svoje jazyky.“ A chcete-li vytasit něco šťavnatého, smočte prst do kelímku s pomádou na rty.

3. Vytvořte spalující zimnici

Chladivý balzám vám pomůže zapojit do hry dotek, chuť a vůni. „Mentol, když se dostane do kombinace s teplým dechem a polibky, způsobí mravenčení u obou," říká sexuoložka Ava Cadell. Jen pozor na polibky od pasu dolů. Než postoupíte o krok dál, rty si otřete, neboť mentol může citlivou pokožku „tam dole“ podráždit. Nicméně, nepřeskakujte fáze, ještě je třeba přitvrdit nahoře! Malá pauza, nádech a…

Foto: thinkstock

Pokud líbání moc nemusíte, pomozte si balzámy nebo jahodamiFoto: thinkstock

4. Zapojte bolest

Podle sexuoložky Sadie Allison ze San Franciska pevným sevřením rtů dosáhnete lepšího prokrvení těchto míst a zvýšení citlivosti kožních receptorů. „Položte partnerovi ruku na zátylek, jemně ho přitáhněte k sobě, udržujte oční kontakt. Až se vaše rty setkají, buďte trochu agresivní, použijte jemnou sílu. Lehce zatáhněte za jeho spodní ret svými zuby, nehty ho poškrábejte na krku a ve vlasech. Pak ho nezapomeňte chtivě a smyslně políbit,“ popisuje Sadie ultra šťavnatý scénář. A co na závěr?

5. Jazykem simulujte styk

Tento typ líbání napodobuje samotný sex, akorát se všechno odehrává v ústech. Jazyky rejdí v malých a velkých kruzích, pak jeden druhého vystrkuje ven z úst a opět se nechává zahnat dovnitř (pohyby při kopulaci). Ava Cadell k tomu podotýká: „Můžete se také střídat v sání svých rtů a postupovat stejně jako u orálního sexu.“

Zkusíte to? „Já bych se celému tomuhle experimentu rozhodně nebránil,“ komentuje čtenář Kamil. Jelikož nebude jediným mužem, který bude stát o podobné pokusy, seberte odvahu a jděte na to!

A jak se líbáte vy? Už trénujete na první květnový den?

Reklama

Načítám