Hlavní obsah

Adele, Oprah a další: Podívejte se, jak slavné ženy hubnou!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ať se chytí za nos každá žena, kterou nikdy v životě nenapadlo, že by si přála alespoň trochu shodit – bez ohledu na to, jaká je její tělesná konstituce. A tyhle dámy to dovedly od myšlenky až ke skutečnosti.

Článek

I v dnešním světě – s jeho hnutím „body positive“ a přesvědčením, že pravá krása se skrývá jinde než v štíhlé postavě – ženy občas zatouží zbavit se pár kilogramů. A spoustě z nich se to i podaří. Jenže pak přichází další zkouška, a to je novou váhu si udržet. Tyto slavné dámy jsou zářným příkladem, že to jde! V čem spočívá tajemství jejich úspěchu?

Oprah Winfrey (64)

Americká moderátorka je sice nejvlivnější ženou showbyznysu, ale od mládí bojovala s váhou. Držela nespočet diet, ovšem vždy se dostavil jojo efekt. Až v roce 2015 se rozhodla dát mu jednou provždy sbohem. Estetické důvody však byly v tomto případě až na druhém místě: Oprah Winfrey si uvědomila, že nadváha může ohrožovat její zdraví. Má rodinnou predispozici k cukrovce i vysokému tlaku a ty jdou ruku v ruce s vyšší hmotností. Proto se rozhodla, že nejlepší prevencí bude – mimo jiné – zhubnout. Věděla, že sama to nezvládne, a tak jí s tím pomohla společnost Weight Watchers (Strážci váhy). Zhubla přes dvacet kilogramů, a to zejména vyváženou stravou a pohybem. Svoji hmotnost si už drží.

Foto: Profimedia.cz

Oprah Winfrey s váhou bojovala celý život. V posledních letech se jí ale daří držet krásnou figuruFoto: Profimedia.cz

Adele (30)

Když se na přelomu roku 2007 a 2008 zpěvačka Adele objevila, všechny odzbrojila svým talentem. Mnoho lidí se však pozastavovalo nad její váhou a módní návrhář Karl Lagerfeld (85) o ní naplno řekl, že je tlustá. Jí to bylo údajně jedno. Jenže asi ne tak úplně – v roce 2009 se objevila o něco štíhlejší, než si ji lidé pamatovali. Pak ale přišlo několik výkyvů váhy, které byly ovlivněny operací hlasivek i těhotenstvím. A právě po narození syna Angela před šesti lety se zpěvačka rozhodla zhubnout jednou provždy. Od roku 2014 se na veřejnosti objevuje s konstantní váhou a je vidět, že na sobě stále pracuje. Jaké je její tajemství? Zásadně omezila cukry a místo toho přidala zeleninu a kvalitní bílkoviny. A také pohyb.

Foto: Profimedia.cz

Adele jako správná Angličanka miluje čaj – a dávala si do něj dvě kostky cukru. Jenže takových šálků vypila denně klidně i deset. Právě tento zvyk patřil k těm, jichž se musela zbavitFoto: Profimedia.cz

Jennifer Hudson (37)

Zpěvačka Jennifer Hudson nevěří na diety, přesto když se podíváte na její fotografie před deseti lety a dnes, nestačíte zírat. Po narození syna Davida v roce 2008 se rozhodla zhubnout. Stejně jako Oprah Winfrey si nechala poradit od Weight Watchers a úplně změnila životní styl. Ostatním ženám radí, že chtějí-li shodit a váhu udržet, musejí překopat dosavadní život. Jinak to nikdy z dlouhodobého hlediska nepůjde. Zpěvačka začala cvičit s osobním trenérem a konzumovat vyváženou stravu. A ztratila pět konfekčních velikostí. Dnes Jennifer Hudson změnu stylu považuje za naprostou samozřejmost a jasně ukazuje, že jojo efektu se lze vyhnout.

Foto: Profimedia.cz

Jennifer Hudson se podařilo zhubnout pět konfekčních velikostí. Dnes vypadá docela jinak než v roce 2007, kdy získala Oscara za film „Dreamgirls" Foto: Profimedia.cz

Vendula Pizingerová (46)

Pro inspiraci nemusíme chodit nikam daleko. Jedním z příkladů je Vendula Pizingerová a její proměna během pár posledních let. Přišla spolu s novým manželem Josefem Pizingerem (30) – je to velice aktivní muž, Vendula Pizingerová s ním často vyráží na túry do hor a nejde vždycky o jednoduché výšlapy. Procházky v nadmořské výšce ale nejsou to jediné, co jí pomohlo k štíhlejší a pevnější postavě. To nejdůležitější, co tuto změnu nastartovalo, bylo pravidelné cvičení a úprava jídelníčku – jako první z něj vyškrtla jednoduché sacharidy.

Foto: Profimedia.cz

Vendula Pizingerová je s přibývajícím věkem čím dál tím štíhlejší!Foto: Profimedia.cz

Hana Gregorová (66)

Může se zdát, že mladší partner v tom přece jen nějakou roli hraje, jenže Haně Gregorové se podařilo zhubnout ještě dříve, než současného přítele potkala. Údajně ji k tomu inspirovala výrazná fyzická změna její kamarádky. Hana Gregorová se rozhodla, že to vyzkouší také. Začala počítat kalorie, omezila přílohy – a když už si dá, tak jen celozrnné. Rozhodně se to vyplatilo: v roce 2015 zhubla čtyři konfekční velikosti a od té doby se stále drží a sekne jí to.

Foto: Profimedia.cz

Hanu Gregorovou k hubnutí inspirovala kamarádka Foto: Profimedia.cz

Máte zkušenosti s dietami? Jak se podařilo zhubnout vám? 

Načítám