Hlavní obsah

Fenomenální hlas, muži a alkohol! Adele slaví 30

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrazné oční linky, oblé křivky a především fenomenální hlas. To jsou hlavní poznávací znamení britské zpěvačky Adele (30). Mnoha cenami ověnčená umělkyně dnes slaví kulatiny. Čím si během prožitých třiceti let prošla?

Článek

Zpěvačka Adele, celým jménem Adele Laurie Blue Adkins, patří bezpochyby k tomu nejlepšímu, co může současná populární hudba nabídnout. Žena s hlasem jako zvon to ale neměla v životě úplně jednoduché. Musela se vyrovnat s nezájmem ze strany otce, prožila vztahové peripetie, a dokonce bojovala se závislostí na alkoholu. Jak se zrodila hvězda Adele?

Osudová čísla

První ránu Adele zasadil život velmi brzy. Jako dvouletou ji opustil otec a její teprve dvacetiletá matka zůstala na výchovu sama. I to je důvod, proč jsou si s matkou, kterou Adele popisuje jako volnomyšlenkářku, velmi blízké. Zpívat začala prakticky hned potom, co se naučila mluvit, a na hudbu soustředila už odmala všechnu svou pozornost.

Absolvovala umělecký institut Brit School a první nahrávací smlouva na sebe nenechala dlouho čekat. Její debutové album „19“ – dala mu jméno podle věku, ve kterém ho začala nahrávat – vyšlo v roce 2008. A takřka okamžitě slavilo úspěch – stvrdily ho i dvě sošky Grammy, které za něj obdržela.

Foto: Profimedia.cz

Neuvěřitelných pět sošek si zpěvačka odnesla z posledního udílení cen Grammy za rok 2017Foto: Profimedia.cz

Ještě větší sláva přišla s druhou deskou s názvem „21“. Díky ní se Adele stala rekordmankou – jde totiž o nejprodávanější album tohoto století. Zatím poslední desku „25“ vydala zpěvačka po několikaleté odmlce v roce 2015.

Adele je nejen interpretkou, ale k písním píše i texty. Jejich prostřednictvím ventiluje svá vnitřní trápení. Například skladba „Daydreamer“ vznikla v době, kdy se vzpamatovávala z rozchodu.

Trable s alkoholem

Zní to jako pohádka, ale nikdy není všechno zlato, co se třpytí. Ve zpěvaččině životě je totiž i hodně bolesti. Za jejím zklamáním stojí zejména muži. Po otci, který o ni nejevil zájem, jí hlubokou ránu zasadil i bývalý přítel. Ukázalo se, že je to bisexuál a zamilovanou zpěvačku opakovaně podváděl.

Foto: Profimedia.cz

Femme fatale i obyčejná žena – na nákupy vyrazí Adele klidně bez make-upuFoto: Profimedia.cz

Svůj žal Adele utápěla v alkoholu. Během prvního turné chodila opilá dokonce i na jeviště, kde údajně zapomínala texty a padala ze stoličky. Naštěstí se včas vzpamatovala a závislost úspěšně porazila. A vypadá to, že v osobním životě momentálně nemůže být spokojenější. Na konci roku 2016 se tajně provdala za obchodníka Simona Koneckiho (44) a vychovávají spolu pětiletého syna Angela.

Foto: Profimedia.cz

Vedle manžela Simona září Adele štěstímFoto: Profimedia.cz

Bojovnice Adele

Patří Adele mezi vaše oblíbenkyně, ale zatím jste ji neměli možnost nikde spatřit naživo? Je možné, že už se vám to ani nepoštěstí. V roce 2017 absolvovala zpěvačka své možná nadobro poslední turné. Poté, co zrušila dva závěrečné koncerty, totiž přiznala, že se potýká s panickými atakami a koncertování pro ni nejspíš není to pravé.

Zpěvačka několikrát dokázala, že má srdce na pravém místě. Tím, že se nestydí za své křivky, inspiruje mnoho žen po celém světě, vystupuje také na podporu gayů a leseb a spolupracuje s nejrůznějšími charitativními organizacemi. Tak hodně štěstí a úspěchů do dalších let, Adele!

Foto: Profimedia.cz

Za své křivky se Adele nestydíFoto: Profimedia.cz

Patří Adele k vašim oblíbeným zpěvačkám? 

Reklama

Související témata:

Načítám