Hlavní obsah

Afrodiziaka? U vás na zahradě!

Foto: Shutterstock

Paprika svádí už svou červenou barvouFoto: Shutterstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lilek, paprika, česnek... Že jde o obyčejnou zeleninu? Nikoliv! My vám ukážeme, že nejen tyto druhy jsou opravdový zázrak pro povzbuzení erotického libida. Aneb zelenina tak, jak ji neznáte – povzbuzující!

Článek

Nejen ústřice a potažmo mořské plody, které jsou svými afrodiziakálními účinky pověstné, dokážou probudit erotický oheň. Variace na španělské mušky? Není problém! Zakousněte se do zeleniny a vyjde to pomalu nastejno!

Cibule a česnek

Kdo by čekal afrodiziakální účinky třeba v cibuli? Málokdo! Avšak tento základ každé kuchyně a spíže, jež pochází z Asie, je považován za afrodiziakum. Tak to vidíte. Při jejím krájení se to neobejde bez slz, ale po pozření by se měla dostavit uvolněná morálka!

Podobné je to i s česnekem. Romantická večeře za přítomnosti pálivé chuti se v tu ránu změní v ne tak úplně nejšťastnější, když náhle dojde na sblížení hlav do takové úrovně, až jeden nos naráží o ten druhý. Vyzývavý pohled, pootevření rtů a…? Konec legrace – místo žvýkaček jsou v kabelce šminky. Sakryš. V takovou chvíli jsou bělavé stroužky nařčeny z překažení intimního sblížení. Pomůže ve změně názoru fakt, že česnek je posvátná a erotická rostlina? Ale pozor: Z hlediska pachu, který se dostává až do kůže, by se jeho konzumaci měli podvolit současně oba partneři – aby si vzájemně nic nevyčítali…

Foto: Shutterstock

I hledání hub může být vzrušujícíFoto: Shutterstock

(Na)houby!

Co Čech, to vášnivý houbař, že? To nahrává do karet zase a jenom erotičnu. Houby jsou totiž pro předehru jako stvořené. Nemusíte jejich přípravě věnovat dlouhé hodiny, nýbrž stačí pár kapek horkého olivového oleje, na kterém je osmahnete. Přidejte česnek, sůl, pepř a několik lžic vína. K tomu opečte pár krajíců chleba a hurá na stůl. A pak...

Hříšná paprika

Z vaší zahrádky (nebo supermarketu, dobře tedy…) vám bude užitečná také prachobyčejná paprika. Co je na ní tak zvláštního? Červená barva sama o sobě působí velmi dráždivě, takže když dáte přednost vyzývavému, pálivému plodu bohatému na kapsicin (alkaloid - podporuje krevní cirkulaci a stimuluje nervová zakončení jazyka), jiskra by měla zažehnout nejen ve vašich ústech.  Tip na letní variantu: Na gril posaďte vydlabané papriky naplněné balkánským sýrem s česnekem.

Fazole

Dají se skvěle zkombinovat s uzeninou při přípravě salátu, což zrovna není nejzdravější, zato ale chutné. Ani fazolová polévka není špatná. Doprovází ji pověst, že byla údajně zakázána jeptiškám v 17. století, neboť se u nich po její konzumaci projevovala koketerie. (Teď už ho jen přesvědčit, že je to pochoutka…)

Foto: Shutterstock

Fazole, papriky, lilek - erotická bombaFoto: Shutterstock

Rýže

Podle Isabel Allende, známé spisovatelky a autorky knihy Afrodita, představuje házení rýže (jakožto symbolu plodnosti) na novomanžele ejakulaci a semeno. Afrodiziakální vlastnosti těchto zrníček jsou diskutabilní, avšak za zkoušku se nic nedá.

Lilek

V kombinaci s dalšími „povzbuzováky“ se jeví jako intimní třaskavina. Následující recept mluví za vše: Ingredience: 2 lilky, cibule, 2 papriky, česnek podle chuti, bobkový list, koriandr, petržel, bazalka a kajenský pepř.

Postup: Lilek se nakrájí na plátky a pár minut restuje na olivovém oleji, poté se přidá ostatní pokrájená zelenina. Hrnec se zakryje pokličkou, aby se vegetariánské afrodiziakum dusilo (cca hodinu na mírném ohni). Po promíchání a následném odpočinutí pokrmu (deset minut) se může podávat. Chutná teplé i studené a údajně i obnovuje síly po vyčerpávajícím milování…

Něco na té zelenině zkrátka opravdu bude!

Související témata:

Načítám