Hlavní obsah

Alainu Delonovi je 85. Znáte jeho osudové ženy?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Neskutečný fešák, skvělý herec, ale taky trochu rebel, milovník žen a sukničkář. To je Alain Delon, který dnes slaví neuvěřitelné 85. narozeniny. Jaký byl jeho život, jaký největší průšvih, významné role a hlavně osudové ženy?

Článek

Na svém kontě má nespočet rolí a filmů, vždyť první natočil už v roce 1957 a poslední v roce 2012. Určitě se vám vybaví například slavný Černý tulipán (1964), Dva muži ve městě (1973), Zorro (1975) či Tři muži na zabití (1980). Ve své době platil za mužský sexsymbol, ženy z něj přestávaly dýchat a muži bledli závistí.

Život Alaina Delona byl jednoduše pořádná jízda plná úžasných filmů, krásných žen, milostných aférek a průšvihů. I dnes by Alainovi Delonovi málokdo hádal pětaosmdesátku. A to i když loni prodělal mrtvici, ale zvládl to a opět je ve skvělé kondici. Tenhle chlap žije naplno.

Mladý a neklidný

Narodil se na předměstí Paříže, když mu byly čtyři roky, jeho rodiče se rozvedli. Ještě jako chlapce ho poslali do římskokatolické internátní školy. Tamní kantoři byli přesvědčeni, že má mladý Alain nesporné vlohy ke studiu náboženství, ale nic nebylo jeho povaze asi vzdálenější. Brzy se už na téhle škole projevila jeho rebelská a divoká povaha naplno, a místo vstupu do kněžského stavu byl ve čtrnácti letech za špatné chování vyloučen.

Po odchodu z internátní školy Delon pracoval nějaký čas v řeznictví u svého nevlastního otce a v sedmnácti letech byl odveden k francouzskému námořnictvu. Ale ani armádní dril a potřebná poslušnost nebyly pro mladého divocha to pravé. Sloužil sice čtyři roky, ale sám tvrdil, že téměř rok z toho vlastně strávil ve vězení, protože neustále porušoval disciplínu. A v roce 1956 nakonec Delona vyhodili i z armády.

Foto: Profimedia.cz

Dovedete si představit tohohle fešáka jako kněze?Foto: Profimedia.cz

Herec díky náhodě

Nastalo tak období, kdy neměl ani korunu a musel pracovat, kde se dalo. Přivydělával si jako číšník, vrátný či jako úředník. Náhodou ale potkal herečku Brigitte Auber (95) a jel s ní na filmový festival do Cannes. Tady si ho všiml americký lovec talentů, pozval ho na kamerové zkoušky a po nich mu okamžitě nabídl smlouvu podmíněnou tím, že se Delon naučí anglicky. O to se začínající herec sice pokusil, ale nakonec pro něj bylo stejně lepší začít svou kariéru v rodné Francii.

A tak se před kamerou v roce 1958 při natáčení filmu Kristýna potkal s krásnou herečkou Romy Schneider (†43) a z kolegiálního vztahu se stal vztah milostný.

Foto: Profimedia.cz

Jeho první ženou se stala herečka Romy SchneiderFoto: Profimedia.cz

Milostný přelétavec

O rok později se spolu tihle dva zasnoubili, ale přesto vztah skončil téměř katastrofou. Delon byl sice do herečky zamilovaný, ovšem nedokázal být věrný. Byli spolu celkem asi šest let, ale nevěra je provázela pořád. V podstatě už od zasnoubení měl herec poměr s německou modelkou Nico (†49), která v roce 1962 dokonce porodila syna Christiana, zvaného Ari. Toho však nikdy neuznal za vlastního.

V roce 1963 pak Delon zasnoubení se Schneider zrušil, protože se zamiloval do francouzské herečky Nathalie Barthélémy (79). Rozchod rozhodně nezvládl jako chlap, Romy nechal v bytě jen kytici se vzkazem, že je s Nathalií v Mexiku a jí přeje jen to nejlepší. Křehká a labilní herečka si tehdy podřezala žíly, ale naštěstí přežila.

S Nathalií se Delon sice oženil, ale po pěti letech se s ní v roce 1969 rozvedl. Rok předtím se totiž při natáčení filmu Jeff seznámil s herečkou Mireille Darc (†79), s níž žil skoro patnáct let, po nichž ale vztah stejně skončil. 

Poté vstoupila Delonovi do života ještě jedna žena - modelka Rosalie van Breemen (54). Ani s tou mu to ale nevydrželo a v roce 2002 šli od sebe. 

Foto: Profimedia.cz

S Mireille Darc vydržel Delon celých 15 let, což je na jeho poměry opravdu nevídaný výkonFoto: Profimedia.cz

Delon jako otec

Divoký milostný život sebou samozřejmě nese i poněkud divoké rodinné vztahy. A tak má Alain Delon celkem čtyři děti, ale jen u třech uznal otcovství. S první manželkou Nathalií má syna Anthonyho (56), který se potatil a je z něj také herec, s Rosalie van Breemen má pak dceru Anouchku (29), též herečku, a syna Alaina-Fabiena (26), který se živí jako model.

Foto: Profimedia.cz

Delonovi synové rozhodně po otci zdědili sex appeal. Anthony (vlevo) je herec a Alain-Fabian (vpravo) modelFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Alain Delon s dcerou AnouchkouFoto: Profimedia.cz

Jeho bouřlivý milostný život ale nic nemění na jeho hereckých kvalitách a na tom, že se stal ve světě filmu legendou zcela právem, jeho největším oceněním je francouzská filmová cena César pro nejlepšího herce, kterou získal v roce 1985. A zdá se, že i v lásce se zklidnil, protože posledních několik let se ani neví, jestli vedle sebe nějakou ženu vůbec má.

Alain Delon byl typický fešák, ale k úspěchu u žen to není podmínka. Důkaz? Těchto 8 slavných mužů: Nejsou krásní, ale ženy z nich šílí.

Reklama

Související témata:

Načítám