Hlavní obsah

Anální sex jako moderní způsob milování 2

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Anální sex? Není se čeho bát...Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

2.díl - U análního sexu platí, že bezpečnost a hygiena jsou zásadní. Zda je nutný klystýr, a jakým análním hračkám se vyhnout, se dozvíte z následujících řádků. Budete chytřejší, i co se dráždění mužské prostaty týče. Tak do toho!

Článek

Krabičku prezervativů určitě mějte po ruce, nejen když zcela neznáte partnerovu sexuální minulost,ale i z důvodu eliminace zdravotních potíží. Na své zdraví myslete především. V žádném případě se nic, co bylo uvnitř zadečku, nesmí dostat do pochvy! Bakterie z análního otvoru by mohly způsobit nepříjemný a vleklý zánět.

Všechno nelze vytáhnout

To platí pochopitelně i u orálního dráždění řitního otvoru (anilingus). Lízáním v oblasti zadečku a následným uspokojováním vaginy se přenese všechno špatné do vaší svatyně. Nechť to partner raději provádí v obráceném pořadí. Veškeré erotické hračky a vibrátory taktéž důkladně omyjte antibakteriálním mýdlem nebo ještě lépe speciálním přípravkem, který zajistí stoprocentní čistotu a připraví tak hračku na další použití. Substanci bez problémů zakoupíte v každém sex-shopu. Vibrátor, který se chystáte do zadečku použít, by měl mít specifický tvar, který umožní bezpečné vytažení z hlubin konečníku, bez vaší zdravotní újmy. Jak má tedy vypadat? Neměl by být zbytečně malý kvůli vyklouznutí z ruky, nespoléhejte se ani na šňůrky, které zdánlivě dodávají pocit klidu, že se nemůže nic stát a nepřetrhnou se. Náhoda může překvapit a doktor pak bude mít práci a další zážitek do sbírky se ztraceným předmětem tam „kdesi" ve vás. Nejbezpečnější se jeví hračky roztodivných patvarů, kdy se jeden konec zasune dovnitř a druhý zůstává venku. Riziko, že by takový škádlitel nedopatřením zaplul tam, kam nemá, je pak opravdu minimální, výrobci vědí, co dělají. Vyzkoušejte...

Foto: sexshop.cz

DUO dildoFoto: sexshop.cz

Při prvotních pokusech o proniknutí prstů nebo nějaké erotické pomůcky se ve vás pravděpodobně budou mísit trochu nepříjemnější pocity a dojmy, neboť sval zvaný svěrač není zvyklý být roztahován zvenku, což ale spraví malý trénink. K tomu, aby se naučil přijímat vnikající prsty, penis či pomůcky, musí být totiž zpravidla připravován postupně a pomalu. Jeho vypuzovací a přirozený reflex, kdy se snaží všeho cizího zbavit, záhy poznáte. Nespěchejte a nechtějte všechno hned, v klidu nechte do konečníku vklouznout část prstu, celý, dva prsty, s partnerem pozvolna rozvíjejte předehru nejen do fáze fyzického souznění, ale především v psychické splynutí. V každém případě ukončete veškeré snažení, když ucítíte bolest. Nutkání na „velkou" a mírný tlak značí normální stavy, jež se postupem času naučíte nebrat tak vážně a do jisté míry ani nevnímat. Bolestivost ale signalizuje špatný postup při provádění, individuální zdravotní komplikace, psychickou blokaci i nevyhovující velikost penisu. Nepřekračujte hranici za nepříjemnými pocity a raději se o další pronikání nepokoušejte.

A co dál? Ženský konečník se nachází v přímém sousedství vaginy, z čehož vyplývá, že skrz zadeček se dá vagina přes stěnu konečníku krásně stimulovat. Jestliže chcete připravit i svému partnerovi slastné okamžiky a zastanete roli té, která rozkoš daruje, proveďte mu postilionáž čili zasunutí prstu do konečníku. Tímto způsobem drážděte mužský bod G (prostatu). Tato předstojná žláza se nachází na přední stěně konečníku a připomíná shluk bodů soustředěný do kulatého tvaru, něco jako oříšek. Nestyďte se při navlékání ochranné bariéry kondomu, v sázce je zdraví obou, ale pokud se kondom neprotrhne, nemáte se čeho bát, obohacujte se o nově získané zkušenosti hlavně v psychické pohodě, která dokáže vyřešit lecjaké překážky. Větším problémem se nakonec může ukázat nechuť protějšku - muže - neboť v široké veřejnosti je zakořeněný názor, že anální styk je výsadou homosexuálů, ke kterým se váš heterosexuální partner určitě nechce přirovnávat. Berte to ale tak, že homosexuálové nemají jinou možnost...

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Nebojte se o svůj zadeček!Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Já a klystýr?

Četla jste, že před análním sexem je nezbytné aplikovat si klystýr? Nelekejte se, není to vyloženě nutnost, jak se tvrdí. Pokud netrpíte průjmovým onemocněním, kdy každou chvíli odbíháte na toaletu rychlostí, za kterou by se nemusela stydět běžecká hvězda během olympijských her, nemusíte se ani obávat pošpinění partnerova penisu ze strany vašeho zadečku. Stačí se normálně během dne vyprázdnit, výplach konečníku je věcí zcela dobrovolnou, i když s tímto názorem mnozí nesouhlasí. Je ale pravdou, že klystýr může pomoci hlavně po psychické stránce při začátcích v análním sexu, když ještě neznáme své pocity a obáváme se případných následků, v každém případě pročistí konečník a dokonce část tlustého střeva, které tak zbaví většiny bakterií, jež se v těchto oblastech velmi hojně vyskytují. Než stolice opětovně projde tlustým středem, uběhne několik hodin, což bázlivé jedince může uklidnit, dodat jim odvahy a mnoho času.

Zda svolíte k aplikaci s klystýrem, je na vaší zralé úvaze. Pokud se rozhodnete, že ano, pořiďte si k tomu určený zdravotnický irigátor (cca 150 korun, k dostání v lékárnách či e-shopech), jenž se naplní vodou v teplotě „tak akorát" - v žádném případě ne horkou, aby nedošlo k popálení nebo křečím! Voda se může naředit bylinnými odvary, doporučujeme například heřmánek. Po zasunutí hadičky do konečníku se dovnitř trochu vody pustí, následuje chvilkové odležení (krátká doba působení), nakonec dochází k vyprázdnění. Napoprvé zcela jistě nepřijmete celou dávku vodní lázně, proto pracujte s takovým množstvím, které pro vás bude únosné a zároveň nebude způsobovat žádné bolestivé pocity, pozvolné dávkování je dobrou volbou. Na internetu kolují „zaručené" rady, jak si s klystýrem počínat, lze se setkat i s metodou odšroubování sprchové hlavice, po jejímž odstranění se samotná hadice zavede do konečníku. Z nepřeberného množství amatérských tipů sloužících spíše pro pobavení ostatních lze nejen mezi řádky vyčíst, že se vždycky najde někdo, kdo vlastní nedostatečný pud sebezáchovy. Experimenty mohou přivodit vážná zranění! Když tedy už, tak po lékařsku a bezpečně, kdo by chtěl riskovat protržení střev? Apelujeme, že všeobecně by si klystýr měly odpustit těhotné ženy a osoby se střevními potížemi a hemoroidy.

Foto: sexshop.cz

Anální kolíčekFoto: sexshop.cz

Klady versus zápory

Shrneme-li pro a proti, tak anální styk přináší nové rozměry v intimní oblasti. Díky nervovým zakončením v oblasti konečníku obohacuje sex jako takový o nebývalé zážitky, ulevuje od starostí s případným početím, ale pochopitelně s sebou nese jistá rizika, jako třeba popraskání kůže, hemoroidy, natržení, přenos pohlavních chorob včetně HIV viru. Víc než kdy jindy dbejte na opatrnost, zadeček není přírodou uzpůsobený pro pronikání čehokoliv. Když ale přijdete na chuť této praktice, připravíte si nejednu hezkou chvíli. Na otázku, zda je anální styk zdravý nebo škodlivý, se však nedá jednoznačně odpovědět. Sexuologové ho příliš rádi neschvalují pro ona zdravotní rizika a jejich postoj je víceméně oprávněný.

Reklama

Související témata:

Načítám