Hlavní obsah
3,7
(3)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Říkáte si, že za kupované pečivo utrácíte až zbytečně moc? Vyzkoušejte si doma anglické rohlíčky, není to nic těžkého.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 250 g hladké mouky
  • 125 g másla
  • 1 lžíce soli
  • 150 ml mléka
  • 10 g čerstvého droždí
  • 1 lžička cukru
Na ozdobu
  • 100 g anglické slaniny
  • 100 g sýru eidam
  • 1 lžička pepře
  • 3 lžičky hrubé soli
  • 1 ks vejce
Článek

Postup

01.

V mléce rozmíchejte cukr a zahřejte ho, aby bylo vlažné. Poté do něj rozdrobte kvasnice a nechte asi 15 minut odpočívat na teplém místě, aby vyběhl kvásek. Ten poté smíchejte s kousky změklého másla a moukou. Vypracujte hladké těsto, které dejte na půl hodiny kynout.

02.

Rozválejte ho na asi 3 mm silný plát, který ještě rozdělte na trojúhelníčky o straně 5 cm. Trojúhelníčky stočte do rohlíčků a pokládejte je na plech s pečicím papírem. Teď už zbývá jen potřít je rozšlehaným vajíčkem, posypat solí, pepřem, poklást slaninou a nahrubo nastrouhaným sýrem a upéct při 180 stupních (asi 15 minut).

Související témata:

Načítám