Hlavní obsah

Ani kousek dřeva? Jde to! V tomto bytě ho zakázali

Foto: KP Interiors (14x)

V bytě v centru Prahy byste dřevo hledali jen těžko. Převažuje v něm bílá doplněná veselými barvamiFoto: KP Interiors (14x)

Reklama

Na začátku byl starý byt s vysokými stropy a tlustými stěnami, kterému byla změněna dispozice. Výsledkem je parádní bydlení pro mladou rodinu, kde byste dřevo hledali marně. Nakoukněte s námi.

Článek

Byt o výměře okolo 80 m2 se předělával od podlahy, ale nejprve bylo třeba doladit dispozice vhodné pro tříčlennou rodinu. Rekonstrukce se chopila designérka Kristina Prokšová ze studia KP Interiors, která si zde intenzivně hrála s barvami a světlem. „Majitelka si přála vyvarovat se dřeva, tmavých barev a etno stylu, proto bytu dominuje barva bílá, doplněná řadou dalších,“ říká Kristina Prokšová.

Šedo-bílý základ

Barevný základ vytvořila vinylová podlaha v dekoru běleného dubu až do šeda. Designérka interiér doladila bílými stěnami a nábytkem s akcenty výrazných barev na tapetách a na doplňcích. Dá se tak jednoduše hrát se změnou interiéru.

Největšímu pokoji v bytě, obýváku, dominuje velká tmavá pohovka Decoland, která svou barevností rozbíjí velký světlý prostor. Nábytek s vysokým leskem je převážně vyroben na zakázku a střídá se na něm struktura s hladkým povrchem, frézovaná dvířka jsou od firmy Proform.

Hru hmoty uceluje designové stropní svítidlo značky Artemide. Šedá tapeta Flugger s jemným vzorem stromů dodává obývacímu pokoji útulnost a s celkem tvoří stylovou harmonii.

Foto: Archiv studia

Majitelka si nepřála mít v bytě dřevo, příliš tmavých barev ani etno styl. Chtěla něco odlišného od bydlení, kde bydlela doposud (stropní svítidlo Artemide, cena 28 278 Kč, konferenční stolek XXXLutz)Foto: Archiv studia

Čistá hravost v kuchyni

Z kuchyňského prostoru a jídelny, které tvoří jeden prostor, čiší čistota, která do takového prostoru neodmyslitelně patří. Zajišťuje ji bílá barva skříněk i stěn společně s podlahou.

Designérka Kristina Prokšová si mohla dovolit použít doslova bláznivou tapetu značky Eijffinger, střídající všechny odstíny barev. Aby nebyl narušen dokonale čistý design kuchyně, zvolila designérka kuchyňský dřez ze stejného materiálu, jako je kuchyňská deska, umělého kamene Corian.

V jedné z kuchyňských skříní se ukrývá vchod do vedlejší pracovny majitelky s postelí pro odpočinek.

Foto: Archiv studia

Většina nábytku je vyrobena na míru truhlářemFoto: Archiv studia

Fialové království s postelí ve výšinách

Dětský pokoj využívá vysokých stropů bubenečského domu tím, že sem byla umístěna postel. Je laděn do fialových barev a kočičích motivů.

Minimalistický design, který vládne hlavně v kuchyni a obýváku, potvrzuje celý koncept v koupelně od firmy Hot Tub. Ta je velmi jednoduchá a soustředí se hlavně na kvalitní sanitární keramiku a doplňky.

Foto: Archiv studia

Stropní svítidlo v dětském pokoji hází na stěny květinové stíny a v pokoji navozuje romantickou atmosféruFoto: Archiv studia

Foto: Archiv studia

Koupelna je od značky Hot TubFoto: Archiv studia

Jak by se vám takové moderní bydlení líbilo? Nebo máte přece jen raději dřevo?

Reklama

Načítám