Hlavní obsah

Anife miluje šaty. Jak se vám líbí?

Foto: Jiří Janoušek

Tyhle šaty si ušila sama. Doplňky jsou dílem návrhářky Jany FialovéFoto: Jiří Janoušek

Reklama

Anife Ismet Hassan srší energií a je svá! A tomu odpovídá i její exotická garderóba. Nákupy nemá ráda, protože ji vyčerpávají. Nejlépe se prý stejně cítí v šatech, které si ušije sama. Co nosí nejraději? Odhalte to s námi!

Článek

Můžete ji potkat třeba v kraťoučké kostkované sukni, bílé košili, černé kožené bundičce a v kozačkách bez podpatku. Nejraději ale nosí šaty a k nim extravagantní a pořádně vysoké lodičky. „V módě si potrpím na originalitu. Než potkat zástup ženských ve stejném oblečení, to jsem raději za exota já sama. Nejlépe se cítím v šatech, které si šiji sama, protože to je záruka jejich jedinečnosti,“ tvrdí Anife.

Foto: Jiří Janoušek

Ze starší sukně si ušila šatičky poseté korálky a zdobené stuhou na dárkyFoto: Jiří Janoušek

Šaty si dokázala vyrobit například ze starší dlouhé sukně. Ozdobila je korálky a stužkou z vánočních dárků. „Nejrůznějších korálků, ozdob a broží mám dostatečnou zásobu. Korálů jsem koupila 85 kilo z Národního divadla, když tam kdysi měnili fundus. Šaty si ale klidně ozdobím třeba i stuhou na dárky,“ popsala s tím, že zvládla ušít i divadelní kostýmy pro francouzskou komedii Claudia Magniera Oskar, kterou uvádí Divadlo U Hasičů. V této hře Anife také hraje a postarala se i o produkci.

Foto: Jiří Janoušek

Oblíbené mini šaty i boty pořídila za pár korun v obchoďákuFoto: Jiří Janoušek

Šije bez jehly a nití!

„Co se týká šití, mám v rukávu jeden trumf. Vždycky si říkám, že ho vytáhnu, až nebudu mít co jíst. Jde o speciální techniku, kdy z jednoho kusu látky během pár minut vytvořím sexy šaty. Bez jehly a nití! Je to můj patent. A dámy určitě ocení, že lze z jednoho modelu vytvořit až pět možných variant. Od róby přes šatičky s odhalenými koleny až k sexy tunice,“ prozradila Anife.

Foto: Jiří Janoušek

Takhle vypadají šaty vyrobené podle jejího patentu z jednoho kusu látkyFoto: Jiří Janoušek

A vzápětí popsala, co se děje, když vtrhne do obchodu. „Vyberu si látku, která mi padne do oka, poprosím prodavačku, aby mi jí metr a půl ufikla, že si hned v kabince ušiji šaty. Potřebuji k tomu totiž jen nějakou brož nebo zavírací špendlík, který mám vždycky v kabelce. Díky mému patentu jsou šaty za pár minut na světě, a zatím vždycky sklidily obdiv,“ pochlubila se. Pokud by takový obchod rozjela, spolupracovala by prý se svou nadanou kamarádkou Janou Fialovou. „Vytváří pro mě už nyní velmi nápadité doplňky, například mini kabelky z jemných látek, stuhy zdobené kytkami, které se dají použít jako čelenka do vlasů, náramek nebo pásek,“ poznamenala.

Foto: Jiří Janoušek

Žluté šaty navrhla Camilla Solomon, a k nim má pestrou sbírku lodičekFoto: Jiří Janoušek

Fígl je v umění kombinovat

V jejím šatníku jsou samozřejmě i věci z běžných obchodů nebo butiků. „Kdysi mi jedna moje známá, která je hraběnkou, řekla, že umění noblesy spočívá v tom, že žena musí umět kombinovat. A opravdu to funguje. Když si na sebe vezmu šaty za sedm stovek z kolekce F a vylepším to botami Burberry za pár tisícovek, celkově to vypadá úžasně. Tutéž službu mi udělá krásný šperk nebo jiný zajímavý doplněk,“ tvrdí Anife.

Foto: Jiří Janoušek

Na tyhle šaty si přivezla 7 metrů látky z IndieFoto: Jiří Janoušek

Kromě šatů si Anife potrpí i na boty. Vysoké lodičky má snad ve všech barvách. „Nejen boty, ale i oblečení kupuji sezonní. Párkrát si je vezmu na sebe, a pak rozdám kamarádkám. Některé věci jsou samozřejmě věčné a schovávám si je. Třeba luxusní boty, které mi darovala sestra. Ty si ale na sebe vezmu tak jednou do roka, abych je nezničila,“ dodala. Podobně si hýčká třeba i tyrkysovou róbu posetou polodrahokamy, kterou by jí mohla závidět i Šeherezáda. Jde o úlovek z butiku v Paříži, kde se oblékají arabské princezny.

Anife je přesvědčena, že šaty dělají člověka a že o něm i hodně prozradí. A typy, co vyrazí do společnosti rovnou z práce a s batůžkem na zádech, jsou podle ní odstrašujícím příkladem!

Foto: Jiří Janoušek

Luxusní róba zdobená polodrahokamy je z PařížeFoto: Jiří Janoušek

Závěrem ještě zbývá poznamenat, že nahlédnout do šatníku Anife nebylo jen tak. V jejím bytě totiž úřadují řemeslníci. Své nejoblíbenější věci proto sbalila do tašek a pózovala v prostorách, které zapůjčil hotel Crowne Plaza Prague Castle, za což děkujeme.

Reklama

Související témata:

Načítám