Hlavní obsah

Aréna mužů: Je opravdu každá žena hezká? Zeptali jsme se pánů!

Foto: Profimedia

Říká se, že jsou všechny ženy krásné. Myslí si to ale muži doopravdy?Foto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Říká se, že každá žena je hezká! Jen... nevymyslely tohle pořekadlo dámy, kterým příroda, co se krásy týče, moc nenadělila? Pro jistotu jsme tuto otázku položili i v naší Aréně mužů. A známe odpovědi!

Článek

Jedna je malá, druhá vysoká, jedna je jak proutek, druhá zase oplývá oblými křivkami. Ale ve výsledku je vlastně každá žena hezká! Nebo ne? Nevíme! A tak jsme se na tuhle otázku raději zeptali pánů v další Aréně mužů!

Zbyněk Janíček (33 let), moderátor: „Každá žena může být něčím hezká za předpokladu, že se nemluví jen o fyzické kráse. Je to stejné jako u nás chlapů... Asi taky nejde jen tak hlásat, že každý chlap je hezký. To ale neznamená, že lidi, kteří nevypadají jako některé top stars, musí být zákonitě oškliví. Navíc každý vidí krásu jinak a pro někoho budete nejkrásnější na světě i s bradavicí na čele a jiného nebudete zajímat, i když si z vás půl klubu sedne na zadek...

A když budu mluvit o tom, co mně na ženách přijde hezké..., jsou to milé, skromné holky se smyslem pro humor. Takže se klidně hezká holka pro mě kvůli povaze změní v ošklivku a – ne špatně myšleno – obyčejná holka se kvůli tomu, jaká je, změní v krásnou ženskou...“

Kazma (30 let), moderátor: „Ne. Nicméně teorie relativity funguje i v tomto případě. Je to vždy odvozeno od vlastní míry zoufalství. Třeba v after clubu nad ránem je i škaredá holka docela kočka, když tam zbude jako poslední, protože víte, že pokud odejde i ona, začíná sausage party."

Tomáš Libert (36 let), psycholog a objevitel:„Popravdě se mi příčí uvažovat o ženách ve směru, zda jsou, nebo nejsou hezké. To je jako hodnotit auta podle jejich barvy. Co se týká žen, oslovuje mě zároveň jejich energie, kouzlo, půvab, k tomu je nezbytný vtip i důvtip, charakter, zkrátka celá osobnost. Ženy by neměly být (a být vnímány jako) jednorozměrné obrázky, byť se o to některé v podstatě snaží. Když však posléze promluví, může přítomný trochu inteligentní muž přijít i o zbytky své heterosexuality.

Co se týká toho, zda někdo je, či není ,hezký'. To je myslím věc osobního vkusu, a ne nějakých objektivních tvrzení, hodnot či norem. Potřebu hodnocení a jakýchsi ,norem' ženské krásy vnímám obecně jako dost šílený fenomén! Vytváří všem zúčastněným ženám i mužům prostor velké nesvobody. Mnozí lidé žijí zotročeni neustálým měřením, hodnocením sebe a věcí okolo sebe. Naše společnost to v nás od dětství buduje a podporuje. Otrok tohoto typu pak v normách a číslech žije a usiluje o to být v nich úspěšný.

Bohužel si však neuvědomuje, co mu to přináší a o co tím v životě přichází. Žije v trvalém usilování, napětí, nepohodě i negativitě místo toho, aby žil radostně a uvolněně v harmonii se sebou, druhými a světem – a tím nabyl skutečné krásy."

Pavel Trajer (27 let), programátor:„Ne, nesouhlasím. Ale dobře: Krása se může okoukat, zvláště pokud se žena spoléhá pouze na ni. Co se neokouká, je inspirativní žena s kapkou sebedůvěry a zajímavým pohledem na svět."

A jak to vidíte vy?

Reklama

Související témata:

Načítám