Hlavní obsah

Aréna mužů: Kdy by chlapi vlezli partnerce do mobilu nebo e-mailu?

Foto: Thinkstock

Vlezli byste partnerce do mobilu nebo e-mailu aneb Kde končí soukromí? To je téma další Arény mužůFoto: Thinkstock

Reklama

Mobil, to je svatyně, do které má partner přístup odepřen. Nebo letmý průzkum přijatých zpráv neublíží nikomu, kdo má čisté svědomí? Kdo ví! Takhle to ale vidí pánové z naší Arény mužů!

Článek

Jsou esemesky či e-maily něčím ryze soukromým, jak tomu bylo dříve třeba u dopisů, nebo by ve vztahu měla panovat otevřenost a čtení zpráv v partnerově telefonu by nemělo být tabu? To je téma naší nové Arény mužů!

Jak to vidíte, pánové, vstoupili byste partnerce do mobilu či e-mailu? Pokud ano, tak kdy? A kde vnímáte hranici soukromí?

Nasty (29 let), moderátor:„Ano, nebudu nic zatloukat, vše už jsem kdysi přečetl. Tenkrát se přítelkyně vrátila z ciziny, vztah pokulhával, na otázku ,Co se děje?' se mi dostávala odpověď ,Nic, dobrý', což je odpověď, kterou jsem používal doma, když jsem přinesl ze školy čtyřku nebo pětku. Tak jsem musel racionálně zasáhnout.

Bylo to mé vůbec první vniknutí do zpráv, připadal jsem si jak Mulder se Scullyovou, a v smskách jsem se dozvěděl, jak moc ji kdo miluje... Byl to Turek, takže sem se zeptal přítelkyně, zda bude žít v ČR, nebo v Turecku. Odpověděla, že už kvůli toaletám v Turecku nebude, a byl klid. Jestli bych to udělal i teď? Jak v které situaci, ale určitě to přinese rychlejší řešení, ať už špatné, tak i dobré."

Jakub Kořínek (25 let), podnikatel a blogger:„Jednoduše není důvod. I kdyby všechno ratio křičelo, že je to odůvodnitelné, nic užitečného by to nepřineslo a akorát bych pak vypadal jako pitomec, který zničil vzájemnou důvěru. Když mi něco má milá bude chtít říct nebo ukázat, i kdyby to bylo jakkoli nepříjemné, ví moc dobře, že jsem tady a přežiju to. :-)"

Zbyněk Janíček (32 let), moderátor:„Vyloženě preventivně prolustrovat partnerce mobil nebo e-mail, určitě ne. Pokud nemám podezření, proč bych to dělal… A když bych měl pocit, že je zle, i tak bych to šel řešit jinak. Pěkně z očí do očí.

Mimochodem se mi nedávno svěřila známá, že koukla manželovi do mobilu a přišla na nevěru. Mají děti a ona neví, co udělat, protože se bojí, že to vztah zničí, dostane sodu, že mu leze do soukromí, a ve finále zůstane sama. A co teď? Co udělat...? Obdivuju, že to v sobě dokáže držet, ale chápu ji. Závěrem hláška z Matrixu: Nevědomost je někdy krásná... Nebo je lepší Důvěřuj, ale prověřuj? Kdo ví..."

Ladislav Jenšík (27 let), osobní trenér a hráč amerického fotbalu:„Soukromí partnera nepovažuji za důležité jen v otázce telefonu nebo e-mailu či jiných sociálních sítí. Někteří z nás potřebují svůj prostor, ať už se jedná o ten ke studiu, práci nebo k různým malichernostem. Bez něj se zkrátka cítíme svázáni a bez relaxu či odpočinku.

Rozhodně toto pravidlo dodržuji a nepoddávám se zvědavosti. Myslím si, že pokud toto pravidlo porušíte, rozhodně byste měli zachovat chladnou hlavu, a to, i když najdete nemilé překvapení... Lepší něco změnit u sebe než zapnout spínač u bomby, která tiká. Pokud jste si jisti konečným rozhodnutím, doporučuju vyměnit zámky a kufry před dveře. Neztrácíte tak čas a nervy. Prostě díky a čau!"

Co si o tom myslíte vy?

Reklama

Načítám