Hlavní obsah

Army kabátky jsou hitem. S čím je nosit?

Foto: Solo

Ukážeme vám 4 varianty aneb S čím nosit army kabátekFoto: Solo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoli všichni toužíme po světovém míru, letos se s chutí vydáme na válečnou stezku. V obchodech je totiž k dostání spousta krásných kabátků v army stylu. S čím tento vysoce trendy kousek mixovat?

Článek

Styl inspirovaný vojenskými uniformami se zařadil na seznam top trendů sezony. To ale samozřejmě neznamená, že byste měly chodit od hlavy až k patě v zelené a vyměnit džíny za maskáče. Trochu toho army stylu můžete do šatníku propašovat třeba pomocí kabátku.

Krátký proces

Džínové kraťasy, košile nebo lehká halenka a kotníčkové boty. Na tuhle ležérní kombinaci můžete vsadit v dobrém i ve zlém. Začátkem podzimu si nejspíš vystačíte s ponožkami nebo podkolenkami, jakmile se ochladí, můžete pod kraťasy obléknout pevnější punčochy. Pokud byste si místo krátkého kabátku pořídily uvolněnější parku, vyměňte halenku za klasické tričko nebo lehký (klidně o něco volnější) svetřík.

Foto: archiv firem

Na foto: kabátek (Romwe, 2360 Kč), halenka (F&F, 499 Kč), podkolenky (Calzedonia, 349 Kč), boty (Topshop, 2660 Kč), šortky (Levi's, 1490 Kč), kabelka (Zara, 1999 Kč)Foto: archiv firem

Ani „pouzdrovka“ nezklame

Myslíte si, že si váš army kabátek nemůže s tak elegantním kouskem oblečení, jakým je pouzdrová sukně, nikdy rozumět? Chyba! Stačí se podívat na podzimní přehlídku značky Burberry. Uhlazenou formu military předvedl i Salvatore Ferragamo. Pokud zvolíte sukni v tmavších barvách, doporučujeme sáhnout po výraznějším topu. Odstín našeho kabátku bude vypadat úžasně třeba s ostře růžovou nebo fuchsiovou, dobře funguje i výrazná žlutá. Role ale samozřejmě můžete otočit a ke kabátku obléct barevnou sukni.

Foto: archiv firem

Na foto: kabátek (Romwe, 2360 Kč), top (Romwe, 655 Kč), sukně (H&M, 600 Kč), psaníčko (Aldo, 600 Kč), boty (Steve Madden, 3000 Kč)Foto: archiv firem

Kalhotová verze

Army kabátek a džíny – to je jasná volba. Když se ale chcete vyhnout modré, oblečte kalhoty v krémovém odstínu. Dáváte-li přednost barvám, podívejte se také po vínové nebo malinové variantě. Dámy, které se mohou pochlubit štíhlýma nohama a odvahou, se mohou vyzbrojit kalhoty s potiskem.

Foto: archiv firem

Na foto: kabátek (Romwe, 2360 Kč), svetr se spadlým ramenem (Debenhams, 1490 Kč), kalhoty (Helmut Lang, theoutnet.com, 2540 Kč), boty (Charlotte Olympia, net-a-porter.com), kabelka (Mango, 1880 Kč), náhrdelník (Topshop, 440 Kč)Foto: archiv firem

Kontrastní šaty

S každým módním prvkem můžete naložit dvěma různými způsoby – buď se rozhodnete, že zůstanete u daného stylu, a výběr celého outfitu podřizujete jemu, nebo se rozhodnete jít cestou kontrastů. Dobrým příkladem je třeba krajka, která má k vojenskému kabátku blízko asi tak jako led k ohni. Když se ale tyhle protiklady šikovně zkombinují do jednoho modelu, vyjde z jejich spojenectví úžasný outfit. Pokud se bojíte, že byste spíš působily dojmem, že jiný kabátek zrovna nemáte, můžete váš módní záměr ještě zdůraznit. Oba styly jednoduše zopakujte, byť by to mělo být jen na detailu.

Foto: archiv firem

Na foto: kabátek (Romwe, 2360 Kč), šaty (Topshop, 1500 Kč), boty (Aldo, 1400 Kč), lak (NARS, Sephora, info o ceně v obchodě), pásek (Burberry, net-a.porter.com), psaníčo (H&M, 500 Kč)Foto: archiv firem

Přivítaly jste nástup army trendu s nadšením, nebo vás tento styl nechává chladnými? Napište nám!

Načítám