Hlavní obsah

Austrálie: příběh velké síly a lásky

Foto: bontonfilm.cz

Zamilujte se lady Sarah do honáka Drovera?Foto: bontonfilm.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Láska a nenávist. Bezmoc a síla bojovat. Nádherná australská příroda. Diktát společnosti a přirozenost. Nespoutanost, válka a smrt. O tom všem je nový snímek Austrálie v hlavních rolích s Nicole Kidman a Hughem Jackmanem.

Článek

Lady Sarah (Nicole Kidman) tráví svůj život na anglickém hrabství tak, jak se na britskou aristokratku sluší a patří. Její manžel žije v Austrálii, kde se stará o rodinnou farmu. Lady ho podezírá z nevěry a rozhodne se přesvědčit a přistihnout manžela přímo při činu. Píše se rok 1939, začíná druhá světová válka, a lady Sarah se vydává na druhý konec světa, do Austrálie, na farmu Faraway Downs.

Po příjezdu zjistí, že její manžel je mrtev a farmě hrozí bankrot. Jediná možnost, jak ji zachránit, je hnát 1500 krav drsným středozemím až na druhý konec Austrálie. V tomto téměř neskutečně odvážném plánu jí má pomoci místní honák dobytka Drover (Hugh Jackman). Vydávají se na strastiplnou cestu, na kterou s sebou berou i malého míšence a sirotka Nullaha, potomka australského šamana.

Foto: bontonfilm.cz

Ranč Faraway DownsFoto: bontonfilm.cz

Sarah postupně nachází samu sebe a mění se v opravdovou ženu, a to nejen vlivem krásné australské divoké přírody a drsného prostředí mezi honáky, ale i díky přítomnosti nevinného Nullaha. Nachází i novou lásku v náruči mužného honáka Drovera.

Ale nic v životě není snadné. Sarah bude muset za svou lásku bojovat, vzepřít se společenským konvencím a zvykům a čelit překážkám, které přináší moc a válka.

Romantické drama plné nečekaných zvratů a emocí vás okouzlí skvělými hereckými výkony, překvapí věrohodností a nadchne svou výpravou. V našich kinech se snímek objeví 25. prosince 2008.

Foto: bontonfilm.cz

Co všechno dokáže potomek šamana?Foto: bontonfilm.cz

žánr: romantické drama doporučená přístupnost: přístupný délka: 165 minut scénář a režie: Baz Luhrmann hudba: David Hirschfelder hrají: Nicole Kidman, Hugh Jackman, David Wenham, Bryan Brown a další www.australie.cz

Reklama

Související témata:

Načítám