Hlavní obsah
3,4
(114)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Aktualizováno

Největší českou kuchařskou legendou je bezpochyby Magdalena Dobromila Rettigová. Vyzkoušejte poctivý staročeský guláš podle této ikonické kuchařky.

15 min.
Příprava
2 hod., 30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Guláš
  • 1 kg hovězí kýty
  • 100 g másla
  • 4 ks cibule
  • 1 ks kořenové petržele
  • 1 lžička soli
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 1 hrst majoránky
  • 1 lžička mleté sladké papriky
Příloha
  • 750 g brambor
Článek

Postup

01.

Cibuli oloupejte, nakrájejte a vložte na rozpuštěné máslo. Toho by mělo být asi tolik, aby všechnu cibuli lehce obalilo. Petržel oškrábejte, nastrouhejte ji nahrubo a přidejte k cibuli. Vše asi 5 minut opékejte, až cibule zezlátne.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

02.

Maso nakrájejte na kostky asi 2 x 2 centimetry velké a vložte ho k cibuli. Vše míchejte tak dlouho, až se maso zatáhne, přidejte sůl a sladkou papriku.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

03.

Po zhruba 10 minutách dušení vše podlijte hovězím vývarem a za občasného promíchání a podlití vodou maso s cibulí duste asi 2 hodiny, až bude maso úplně měkké a cibule rozvařená na omáčku.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

04.

Talíř obložte uvařenými bramborami nakrájenými na plátky, doprostřed naservírujte guláš a může se podávat!

Reklama

Související témata:

Načítám