Hlavní obsah

Vepřové ocásky na medu

Hodnocení:
(40)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
1 hodina 20 minut
Náročnost
nízká

Víkend si říká o nějakou dobrou pečínku, ale blížící se Vánoce zase vyžadují spíš šetření. Co teď? Babi Pechová má recept i na takovou situaci – poradí vám, jak na luxusní vepřovou pečeni za pár korun!

Ingredience pro:
2 porce
  • 2 ks vepřových ocásků
  • 3 lžičky medu
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/4 lžičky kmínu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička soli
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibule
Článek

Krok 1: Troubu vyhřejte na 200 stupňů a pusťte se do marinády (nebo do ní maso naložte klidně už den předem). Prolisovaný česnek smíchejte se solí, kmínem, sladkou paprikou, mletým pepřem a medem a maso směsí ze všech stran potřete.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 2: Podlijte troškou vody a pečte 20 minut, poté otočte a zasypte proužky cibule.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 3: Dopékejte ještě asi hodinu, až se bude maso oddělovat od kosti. V případě potřeby dolévejte vodu, aby se maso nepřipálilo a vznikla hustá šťáva.

Krok 4: Podávejte s bramborovým knedlíkem a kysaným zelím nebo jen tak s čerstvým chlebem a domácí hořčicí nebo naloženým křenem.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek