Článek
Postup
01.
Brambory důkladně omyjte a dejte i se slupkou vařit do osolené vody do měkka. Když jsou uvařené, vyndejte je, nechte vychladnout a oloupejte.
02.
V misce je rozmačkejte nebo nastrouhejte nahrubo, přidejte vajíčka, trochu soli, krupičku a tolik mouky, aby vzniklo dobře tvarovatelné těsto.
03.
Na pánvi rozpalte sádlo a dejte na něj opékat cibulku nakrájenou najemno. Pak přidejte uzené nakrájené na kostičky a promíchejte.

Foto: Jakub Jurdič
04.
Nechte trochu vychladnout a začněte tvořit knedlíky. Vždy si vezměte kousek těsta, udělejte z něj placku a rukou nebo lžicí dejte na prostředek trochu náplně a zabalte do tvaru knedlíku. Knedlíky dejte vařit do vroucí vody na 10–12 minut.
05.
Zelí jednoduše prohřejte v hrnci s trochou vody, kuličkami nového koření a bobkovým listem.
06.
Knedlíky podávejte se zelím, když vám zbude trocha uzeného s cibulkou, můžete knedlíky trochu posypat.