Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Bramborové knedlíky naplněné hromadou uzeného masa na cibulce a k tomu všemu vychytané kysané zelí? Česká klasika, které nikdo neodolá. Nedělní oběd jako z pohádky!

30 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g uzené krkovice
  • 1 kg brambor
  • 2 ks vejce
  • 1 lžíce sádla
  • 1 ks cibule
  • 300 g hrubé mouky
  • 100 g krupičky
  • 500 g kysaného zelí
  • 1 lžička soli
  • 10 kuliček nového koření
  • 3 ks bobkového listu
Článek

Postup

01.

Brambory důkladně omyjte a dejte i se slupkou vařit do osolené vody do měkka. Když jsou uvařené, vyndejte je, nechte vychladnout a oloupejte.

02.

V misce je rozmačkejte nebo nastrouhejte nahrubo, přidejte vajíčka, trochu soli, krupičku a tolik mouky, aby vzniklo dobře tvarovatelné těsto.

03.

Na pánvi rozpalte sádlo a dejte na něj opékat cibulku nakrájenou najemno. Pak přidejte uzené nakrájené na kostičky a promíchejte.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

04.

Nechte trochu vychladnout a začněte tvořit knedlíky. Vždy si vezměte kousek těsta, udělejte z něj placku a rukou nebo lžicí dejte na prostředek trochu náplně a zabalte do tvaru knedlíku. Knedlíky dejte vařit do vroucí vody na 10–12 minut.

05.

Zelí jednoduše prohřejte v hrnci s trochou vody, kuličkami nového koření a bobkovým listem.

06.

Knedlíky podávejte se zelím, když vám zbude trocha uzeného s cibulkou, můžete knedlíky trochu posypat.

Související témata:

Načítám