Hlavní obsah

Bramborové noky zapečené se žampiony a smetanou

Hodnocení:
(83)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Hledáte skvělý recept na něco rychlého? Pojďte si zapéct bramborové noky s houbami a smetanou. Potřebujete jen pár surovin a pár minut práce – a neušpiníte ani moc nádobí. Tak hurá do toho, ať je večeře nebo rychlý oběd na stole.

Ingredience pro:
2 porce
  • 400 g bramborových noků
  • 120 g žampionů
  • 1 utřený stroužek česneku
  • 200 ml smetany ke šlehání 30%
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • rostlinný olej
  • 1 lžíce másla
Článek

Postup

Krok 1: Troubu zapněte na 200 °C. Bramborové noky vložte do vroucí vody a vařte asi tři minuty – dokud nevyplavou. Pak je sceďte a prozatím odložte. Než se uvaří, nakrájejte žampiony na tenké plátky. 

Krok 2: V pánvi rozehřejte trochu oleje a lžíci másla, vložte žampiony a restujte doměkka. Přidejte česnek a nechte rozvonět. Podlijte smetanou a duste, dokud smetana nezhoustne. Vmíchejte uvařené noky, přendejte do zapékací misky a posypte nastrouhaným parmazánem. Vložte do trouby a nechte asi 15 minut zapéct dozlatova. Posypte čerstvou natí.

Jaký je váš tip na rychlou večeři?

ynezorPumanzeSaNyknalC
středa 06:00

Reklama