Hlavní obsah
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Hledáte skvělý recept na něco rychlého? Pojďte si zapéct bramborové noky s houbami a smetanou. Potřebujete jen pár surovin a pár minut práce – a neušpiníte ani moc nádobí. Tak hurá do toho, ať je večeře nebo rychlý oběd na stole.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 400 g bramborových noků
  • 120 g žampionů
  • 1 utřený stroužek česneku
  • 200 ml smetany ke šlehání
    7
  • 2 lžíce parmazánu
    7
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce másla
    7
K dokončení
  • 1 stonek jarní cibulky
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 200 °C. Bramborové noky vložte do vroucí vody a vařte asi tři minuty – dokud nevyplavou. Pak je sceďte a prozatím odložte. Než se uvaří, nakrájejte žampiony na tenké plátky. 

02.

V pánvi rozehřejte trochu oleje a lžíci másla, vložte žampiony a restujte doměkka. Přidejte česnek a nechte rozvonět. Podlijte smetanou a duste, dokud smetana nezhoustne. Vmíchejte uvařené noky, přendejte do zapékací misky a posypte nastrouhaným parmazánem. Vložte do trouby a nechte asi 15 minut zapéct dozlatova. Posypte jarní cibulkou, nebo jinou čerstvou natí.

Jaký je váš tip na rychlou večeři?

Načítám