Hlavní obsah
3,5
(79)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Aktualizováno

Klasické jídlo, které nestojí hodně peněz, a přitom si na něm báječně pochutnáte? Zkuste hrachovou kaši s měkoučkým uzeným masem! Příprava je snadná, ingrediencí málo, ale výsledek stojí za to!

15 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g žlutého hrachu
  • 500 g uzeného masa
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžičky sušené majoránky
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
Článek

Postup

01.

Nejprve namočte hrách do vody tak, aby byl ponořený a nechte ho tak minimálně hodinu.

02.

Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. V hrnci rozpusťte máslo a dejte na něj cibuli opékat. K dozlatova opečené cibuli přidejte hrách i s vodou, ve které jste ho namáčeli.

03.

Hrách přiveďte k varu a uvařte do měkka.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

04.

Pak k němu přidejte sůl, pepř, majoránku, mletý kmín, nakonec vylisovaný česnek a pomocí šťouchadla vytvořte hustou kaši.

05.

Uzené maso nakrájejte a krátce povařte ve vroucí vodě (kdybyste ho dali do studené, ztratilo by maso chuť). Stačí 3 minuty, aby maso změklo.

06.

Uvařené uzené vmíchejte do kaše a podávejte ozdobené nasekanou pažitkou.

Tip: Pokud chcete, aby byl hrách rychleji měkký, můžete přidat trochu jedlé sody.

Reklama

Související témata:

Načítám