Hlavní obsah
3,6
(19)
Foto: Jakub Jurdič

A můžete si pochutnávat!Foto: Jakub Jurdič

Aktualizováno

Jestli máte rádi různé nádivky a nákypy, pak je i tenhle cuketový koláč to pravé právě pro vás. A použít ho můžete jako svačinu, večeři nebo klidně pohoštění pro návštěvy.

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 1 ks cukety
  • 150 g šunky
  • 100 g anglické slaniny
  • 150 g tvrdého sýra
  • 100 g uzeného sýra
  • 4 ks rohlíku
  • 3 ks vejce
  • 250 g hrubé mouky
  • 3 stroužky česneku
  • 8 lžic olivového oleje
  • 1/2 ks pórku
  • 2 ks kořenové petržele
  • 1 kousek celeru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Nejprve si připravte všechny suroviny. Zeleninu omyjte a očistěte. Cuketu (měla by mít okolo 400 gramů) nastrouhejte nahrubo, pórek nakrájejte na tenká kolečka, petržel a celer taktéž nastrouhejte. Slaninu a šunku nakrájejte najemno, oba sýry nastrouhejte nahrubo. Rohlíky nakrájejte na kostičky.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

02.

Troubu zapněte na 180 stupňů. Z nastrouhané cukety vymačkejte nadbytečnou vodu a smíchejte ji s ostatními připravenými surovinami. Přidejte nakrájené rohlíky, vejce, prolisovaný česnek, špetku soli (pozor, uzený sýr i slanina jsou také dost slané!) a čerstvě mletý pepř a vše promíchejte.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

03.

Na plech položte pečicí papír, který pomažte trochou olivového oleje. Na papír naneste těsto, které rovnoměrně rozprostřete po celé ploše plechu, a dejte péct asi na 20 minut do trouby. Hotový koláč nakrájejte na kostky a podávejte jako svačinu, večeři nebo jako přílohu k masu.

Reklama

Související témata:

Načítám