Hlavní obsah

Šťavnatá krůtí roláda

Hodnocení:
(9)
Foto: Ondřej Hošt
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
1 hodina 25 minut
Náročnost
střední

Rozhodli jste se aspoň na začátku roku jíst zdravě? V tom případě byste si neměli nechat ujít náš dnešní recept na krůtí roládu plněnou zeleninou. Uvidíte, že si pochutnáte!

Ingredience pro:
1 roládu
  • 1.5 kg krůtích prsou
  • 200 g brokolice
  • 1 kousek pórku
  • 150 g uzeného sýra
  • 1 ks červené papriky
  • 3 ks chilli papričky
  • sůl
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
Na přílohu
  • dušená rýže
Článek

Postup

Krok 1: brokolici rozeberte na růžičky a vařte ji asi 5 minut doměkka v lehce osolené vodě. Krůtí prsa nařežte jako leporelo (jakoby do spirály) nebo o takové nařezání poproste už při nákupu řezníka.

Krok 2: Plát silný asi 1,5 centimetru pak opatrně naklepejte přes potravinou fólii, aby se maso nezničilo. Maso z jedné strany osolte a nachystejte si zbývající zeleninu – papriku nakrájejte na nudličky, pórek na tenká kolečka a chilli papričky rozkrojte podélně napůl a zbavte semínek.

Foto: Ondřej Hošt

Krok 3: Roládu poklaďte růžičkami uvařené brokolice a na ni navrstvěte papriku a chilli papričky. Navrch přijdou plátky uzeného sýra (pokud máte sýr vcelku, nastrouhejte jej nahrubo) a kolečka pokrájeného pórku.

Krok 4: Roládu smotejte a důkladně převažte kuchyňským provázkem, aby se během pečení nerozmotala, a ještě jednou zlehka osolte. Pak nasekejte rozmarýn a celou roládu v něm obalte.

Foto: Ondřej Hošt

Krok 5: Takto připravený závin položte do pekáčku, podlejte trochou vody a dejte péct do trouby vyhřáté na 160 stupňů Celsia. Takto pečte asi 1 hodinu, pak teplotu zvyšte na 190 stupňů a pečte ještě asi 20 minut, dokud se neudělá kůrčička.

Roládu podávejte s dušenou rýží.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.