Hlavní obsah

Baculky, noste puntíky i volány! Podívejte se, jak vám sluší

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaro je už v plném proudu a s ním také zákonitě přicházejí nové módní kolekce. Společně jsme oslavily návrat puntíků a batiky, zamilovaly se do volánků i tělového odstínu a zabrouzdaly do historie prvních lněných látek. Nevěříte, že podobné trendy může obléknout i plnoštíhlá postava? Máme pro vás důkaz.

Článek

Milujete světlé barvy, nejrůznější vzory i kanýry, jenže se nepyšníte postavou modelky a nejste si jisté, zda by vám podobné kombinace slušely? Přizvali jsme na pomoc naši stylistku, která vám tentokrát ukáže, jak zkompletovat nádherné outfity pro baculky.

Puntíkový vzor

Typicky dívčí potisk v podobě puntíků mohou do své garderoby s přehledem zařadit i ženy plnějších tvarů. Tečkovanému overalu v retro stylu dodáte nádech moderny prostřednictvím hadích doplňků, které jsou letos absolutním hitem nejen na přehlídkových molech.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šátek (Reserved, 199 Kč); náušnice (Reserved, 249 Kč); overal (Mango, 1599 Kč); prsteny (H&M, 249 Kč za set); kabelka (Högl, 3999 Kč); boty (Reserved, 1299 Kč) Foto: Jakub Jurdič

Výjimečný len 

Víte, že len patří mezi nestarší textilie světa? Oblíbeným materiálem je ovšem i v současnosti. Díky svým chladivým vlastnostem jej totiž oceníte především v blížících se parných dnech a plus size velikostem náramně sluší. Však posuďte samy.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sluneční brýle (Marks & Spencer, 499 Kč); náušnice (Reserved, 199 Kč); sako (Marks & Spencer, 2999 Kč); tričko (Marks & Spencer, 599 Kč); šortky (Marks & Spencer, 1199 Kč); kabelka (Högl, 5999 Kč); tenisky (Reserved, 1199 Kč) Foto: Jakub Jurdič

Světlé tóny  

Tělové odstíny se letos nosí hlavně v monochromatickém pojetí a ačkoliv vám může připadat, že ženám při těle spíše uškodí, opak je pravdou. Přes lehké asymetrické šaty přehoďte obyčejný svetr ve stejné barvě a nezapomeňte na originální pásek, který vám pomůže postavu vytvarovat.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: náušnice (Mango, 499 Kč); šaty (Lindex, 2499 Kč); svetr (Lindex, 699 Kč); prsteny (Mango, 499 Kč za set); pásek (Reserved, 599 Kč); boty (Mango, 1599 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Romantické volány 

Ani volánky nejsou tabu a tohoto romantického trendu se nemusíte vzdávat. Něžné kanýrky na spodním lemu sukně vypadají zkrátka božsky na jakékoliv postavě. Jen si pamatujte železné pravidlo, že v takových případech by se svršek měl vždy zastrkávat.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: náušnice (Mango, 399 Kč); košile (Sisley, 1649 Kč); náramky (Mango, 499 Kč za set); sukně (Benetton, 2799 Kč); prsten (H&M, 199 Kč); kabelka (Tezyo, 2190 Kč); tenisky (Högl, 4799 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Batika je zpět

O další módní návrat se letos postarala batika, kterou často oblékaly květinové děti z šedesátých let. Křiklavým halucinogenním vzorům se pro jistotu vyhněte (ostatně ty nesluší zřejmě nikomu), ale jednoduchou nenápadnější variantu letos určitě unosíte.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: náušnice (Tezyo, 230 Kč); tričko (Mango, 699 Kč); bunda (Mango, 1599 Kč); džíny (Reserved, 899 Kč); kabelka (Mango, 1299 Kč); boty (Tezyo, 1590 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Náš tým a poděkování 

  • Foto - Jakub Jurdič
  • Modelka - Magdalena Jurczygová (Czechoslovak Models)
  • Styling - Irena Vokrojová
  • Vizáž - Daniela Kremláčková

Za poskytnutí prostor k focení děkujeme Chateau St. Havel, Před Nádražím 1/6, Praha 4.

Krásné křivky dokáže vytvarovat i perfektně padnoucí spodní prádlo. Podívejte se na podprsenky pro velká ňadra

Načítám