Hlavní obsah
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Letní papriky zpracujte do sendvičů doplněných špenátovým pestem. Nemají chybu!

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks paprik
  • 8 plátků světlého toastového chleba
    1
    7
  • 100 g baby špenátu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 stroužek česneku
  • 80 g plísňového kozího sýru
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Troubu rozehřejte na 190 stupňů. Papriky očistěte, rozkrojte na čtvrtky, osolte, opepřete, pokapejte dvěma lžícemi oleje a dejte péct na 25 minut.

02.

Mezitím připravte do misky omytý špenát, česnek a zbytek oleje a vše rozmixujte v hrubou pastu. Toastový chléb nasucho opečte. Pak už stačí jen plátky chleba pomazat pastou, poklást paprikami, sýrem, přiklopit a podávat.

A jaké další dobroty lze připravit z čerstvého špenátu?

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 758,63 kJ
Bílkoviny11,74 g
Tuky21,01 g
Sacharidy46,76 g
Sůl2,03 g
SAFA5,81 g
Vláknina3,55 g
Cukry6,29 g
Související témata:

Načítám