Hlavní obsah
3,1
(120)
Foto: Martina Lancingerová

Foto: Martina Lancingerová

Existuje spousta receptů na banánový chlebíček – jeden lepší než druhý. Čím vyniká právě tento? Krom toho, že vás jeho delikátní chuť nenechá u jednoho kousku, vás potěší i jeho odlehčené složení.

10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu na biskupský chlebíček
  • 3 ks banánu
  • 2 ks vejce
  • 100 g třtinového cukru
  • 70 g oleje
  • 150 ml mléka
  • 1 lžička octa 8%
  • 100 g ovesných vloček
  • 70 g kokosu
  • 50 g karobu
  • 100 g polohrubé mouky
  • 100 g hladké celozrnné mouky
  • 6 g kypřicího prášku bez fosfátů
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

01.

Dva zralé banány rozmixujte na pyré.

02.

Ve větší míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny. Přidejte banánové pyré, olej, mléko, ocet a promíchejte.

03.

Ve druhé misce promíchejte sypké směsi a zlehka vmíchejte do tekuté směsi s banánem. Pokud to nevíte, karob je méně tučná alternativa ke kakau. 

04.

Chlebíčkovou formu vyložte pečicím papírem. Těsto nalijte do formy a urovnejte stěrkou. Překrojte podélně zbylý banán a položte na těsto řeznou stranou vzhůru. Pečte při 170 °C 45 minut.

Zralé banány zkuste využít i pro další recepty, jako je například vláčná banánová bábovka s arašídovou polevou anebo obrácený banánový koláč.

Reklama

Načítám