Hlavní obsah
3,0
(665)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Jednoduchý chlebíček je vláčný po strouhaných jablíčkách, křupnou v něm vlašské ořechy a zavoní skořice. Dokonalá esence podzimu! Vyzkoušíte ho?

15 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 chlebíček
  • 3 ks vejce
  • 100 ml mléka
  • 150 ml oleje
  • 150 g jablek
  • 100 g vlašských ořechů
  • 230 g polohrubé mouky
  • 150 g hnědého cukru
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 1 lžíce skořice
  • 1 špetka soli
  • 5 g másla
  • 5 g hrubé mouky
  • 1 lžička cukru moučka
Článek

Postup

01.

Horkovzdušnou troubu předehřejte na 170 stupňů. Chlebíčkovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

02.

Ve větší míse rozšlehejte vejce, k nim přidejte mléko, olej, cukr a vše prošlehejte ruční metlou. Pak přimíchejte nastrouhaná oloupaná jablka a nahrubo nasekané vlašské ořechy.

03.

V jiné míse smíchejte sypké suroviny: mouku, prášek do pečiva, sůl a skořici. Postupně sypké suroviny vmíchejte do tekuté směsi. Hotové těsto nalijte do vymazané a vysypané chlebíčkové formy.

04.

Vložte do trouby a pečte asi hodinu. Zdali je hotový, zkuste zapíchnutím špejle. Když ji vyndáte suchou, je chlebíček upečený. Vyklopte ho na drátěnou mřížku a nechte zchladnout. Před podáváním chlebíček posypte moučkovým cukrem.

Foto: Svatava Vašková

Chlebíček je skvělý k snídani nebo pro hosty k čaji či kávěFoto: Svatava Vašková

Chcete si opravdu užít? Upečte si čokoládový chléb s cuketou a ořechy!

Reklama

Načítám