Hlavní obsah
3,3
(48)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Banány dodají každému těstu na vláčnosti a krásně tak zpracujete i ty lehce přezrálé. Čím tmavší budou, tím sladší a lepší bábovku upečete. A nezapomeňte ani na trochu nezvyklou, ale moc dobrou arašídovou polevu!

15 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
¨Bábovka
  • 100 g másla
  • 50 g hnědého přírodního cukru
  • 2 ks vejce
  • 2 ks banánu
  • 200 g zakysané smetany
  • 300 g hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 lžička instantní kávy
Poleva
  • 80 g arašídového másla
  • 30 g cukru moučka
  • 3 lžíce mléka
Článek

Postup

01.

Změklé máslo utřete s cukrem. Zašlehejte vejce, smetanu, mouku, sodu, sůl a kávu. Ta dodá jemnou chuť i vůni.

02.

Banány rozmixujte a zapracujte do těsta. To vlijte do vymazané a vysypané formy a pečte asi hodinu při 180 °C nebo až je špejle zapíchnutá do těsta po vytažení suchá.

03.

Bábovku nechte 15 minut vychladnout ve formě a poté vyklopte.

04.

Arašídové máslo trochu rozehřejte (v mikrovlnné troubě nebo na plotně), smíchejte s cukrem a podle potřeby zřeďte trochou mléka či smetany. Natřete na vychladlou bábovku a dozdobte čokoládou a květy šalvěje.

Tip 

Bábovka bude ještě lepší, když do těsta přidáte nasekanou tabulku čokolády nebo hrst vlašských ořechů.

Banány + čokoláda + arašídy = velká světová láska! Zkuste i arašídovo-banánový dort, jogurtový chlebíček nebo nepečené řezy s vločkami.

Reklama

Načítám