Hlavní obsah

Bára zhubla 13 kilo za čtyři měsíce. Jak?

Foto: Marie Bartošová

Bára nečekala, až jí zmizí kila po porodu. Ale rozhodla se je zhubnout sama!Foto: Marie Bartošová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bára (35) měla po porodu o 30 kilo víc než před ním. Že prý časem kila zmizí? Ani náhodou! „Proto jsem se do hubnutí pustila pěkně od podlahy,“ říká. Po čtyřech měsících má 13 kilo dole. Jak? Čtěte!

Článek

První otázka, kterou teď často slýchá, je: „Jak jsi dokázala zhubnout? Pomohly pilulky, speciální procedura, nebo koktejly?" vyzvídají známé a kamarádky... „Začala jsem jíst normálně!“ jednoduše odpovídá maminka 15měsíční holčičky.

Co má na mysli? „Jím zkrátka pětkrát denně a zdravě. A to je oproti mému předchozímu jídelníčku ta nejvýznamnější změna,“ směje se Bára.

Koblížek k dortíčku a XXL je na světě

Před tím, než se rozhodla, že shodí 30 kilo, které nabrala během těhotenství, prý jedla všechno možné, a hlavně večer. „Ta kila navíc jsem si sama vyjedla, žádný jiný důvod mé tloušťky nebyl,“ umí si přiznat Barbora. Věděla, co by měla změnit, ale nějak se k činu nemohla donutit. Proto zašla za výživou poradkyní Ladou Noskovou, aby nad sebou měla pořádný bič…

Foto: archiv čtenářky

Po narození dcery měla Bára o 30 kilo navícFoto: archiv čtenářky

Foto: archiv čtenářky

Takhle vypadala ještě nedávno...Foto: archiv čtenářky

Sbohem, noční ledničko!

Před čtyřmi měsíci Bára vážila 99 kg při výšce 175 cm, nyní má 86 kg. Co jí pomohlo? „Měla jsem ráda bílé pečivo, nyní jím celozrnné. Miluju sýry, ale teď si místo Nivy dávám sýry do 30 procent tuku. Všechny uzeniny, pizzy, smažené jsem vyměnila za šunku, libové maso či ryby, a hlavně jím!“ popisuje Bára s tím, že správné časování jídel je moc důležité proto, aby večer nevyjídala ledničku. „Rozhodně netrpím hladem,“ říká. Chcete znát její menu na den? Tady je:

Netrpět, jíst pořád

Že vám to přijde dost jídla? „Přesně v tom je to kouzlo,“ pochopila už Bára. Jíte často, takže nemáte chlad, a pořád vás tedy nehoní chuť na sladké nebo na „něco". I když… „Večeře bez příloh či pečiva jsou pro mě peklo,“ přiznává čtenářka, ale tím, že si prý nakupuje jídla a potraviny, které má doporučeno jíst, nemá šanci konzumovat něco jiného – třeba sušenky nebo chipsy. Doma prostě nejsou.

Foto: Marie Bartošová

... a takhle jsme Báru vyfotili u nás v ateliéru nyníFoto: Marie Bartošová

A další trik proti selhání?

„Vařím si na dva dny dopředu, abych měla pořád správné jídlo po ruce,“ radí Barbora s tím, že všechno je zvyk a také motivace – chceš, tak se snaž. Co jí konkrétně pomohlo nejvíc? „Že jsem za týden shodila dvě kila – to mě nastartovalo!“ říká Barbora.

Foto: Marie Bartošová

Výběr oblečení od stylistky si Bára pochvala, zavinovací šaty umí skrýt kde coFoto: Marie Bartošová

Za svou další „berličku" pak považuje každotýdenní kontroly v dietním studiu. „Tím, že tam mám jít, tak se i hlídám, abych skutečně hubnula. Hanba by mě fackovala, kdyby se při vážení zjistil opak,“ otevřeně přiznává.

Našla svůj styl

„Pro mě je hodně důležité, že se teď cítím dobře,“ uvědomuje si Bára. „Nemám hlad a vím, když si třeba na večírku nebo při obědě dám něco, co bych zrovna neměla, zase se vrátím ke svému novému jídelníčku,“ dodává Bára, ze které radost ze zhubnutých 13 kil úplně prýští.

Foto: Marie Bartošová

Spokojená po shození 13 kil, ale ještě prý nekončí a v hubnutí bude pokračovat dálFoto: Marie Bartošová

A jestli jí něco chybí? „Občas pizza a k večeři zmíněná příloha,“ říká, ale je to něco za něco. V tom, že je jí velká už většina oblečení, je kompenzace jasná. „A dát si ji občas také můžu, jen ale malou a spolu se zeleninovým salátem,“ prozrazuje. Stejně tak je to s alkoholem a sladkostmi: málo a zřídka.Ve svém snažení prý ale Bára ještě hodlá pokračovat. Další krok bude začít běhat…

A jak jste na tom vy?

Reklama

Načítám