Hlavní obsah

Bartošová a Kuklová. Princezny Jiřího Pomeje mají narozeniny

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Obě jsou to tak trochu princezny, obě milovaly stejného muže a obě dnes mají narozeniny. Jedna z nich ale už není mezi námi, stejně jako Jiří Pomeje, za nějž byly obě vdané. Zpěvačce Ivetě Bartošové by dnes bylo 53 let a Michaele Kuklové je dnes 51.

Článek

Jejich osudy jsou velmi rozdílné, ale přece jen tyto dvě slavné ženy něco spojuje. A není to jen fakt, že obě slavily narozeniny ve stejný den.

Když se řekne Michaela Kuklová, každý si okamžitě vybaví princeznu Jasněnku. Princezny sice ztvárnila několikrát, ale tahle ji proslavila nejvíc. A Iveta Bartošová? Ta si sice skutečnou princeznu zahrála jen jednou (v hudební pohádce Plaváček), ale byla to taková nekorunovaná princezna české hudební scény.

A pro obě byl v určité životní etapě pomyslným princem na bílém koni stejný muž – Jiří Pomeje, který nedávno ve věku 54 let podlehl rakovině.

Život jako na houpačce

Obrovský talent, ale velmi křehká duše. Tak by se dala shrnout osobnost zpěvačky Ivety Bartošové (†48), která by dnes oslavila třiapadesáté narozeniny. Před pěti lety ale sama svůj život ukončila skokem pod jedoucí vlak.

Během svého života byla zamilovaná mnohokrát, ale vlastně nikdy nebyla šťastná, vždy to skončilo buď tragédií, nebo bolestivým rozchodem. Petr Sepéši (zemřel v roce 1985), Michal Penk (50), Ladislav Štaidl (74), s nímž měla syna Artura (22), Zdeněk Podhůrský (60), italský hrabě Domenico Martucci (42). To jsou jen někteří z jejích milenců.

Foto: Profimedia.cz

Svatba s Jiřím Pomeje byla velkolepá. Iveta vypadala jako princeznaFoto: Profimedia.cz

V jednu chvíli to ale vypadalo nadějně. A to, když se po jejím boku objevil právě Jiří Pomeje.

Poznali se poté, co se Iveta vrátila z psychiatrické léčebny v Kroměříži, a vlastně díky Pomejemu zvládla comeback. Dohodil jí kšefty, zorganizoval turné, nastolil jí režim (dieta, kadeřník, hodiny zpěvu, cvičení…), díky kterému neměla na alkohol a prášky (právě tahle kombinace ji dostala do Kroměříže) ani pomyšlení. Pracovní vztah se změnil v milostný, a byla svatba. Vzali se v roce 2008. Byla tehdy za princeznu a všichni se shodovali, že je konečně šťastná.

Foto: Profimedia.cz

V roce 2013 si Bartošová vzala Josefa Rychtáře, o rok později ale spáchala sebevražduFoto: Profimedia.cz

O dva roky později se ale rozvedli (vztah prý ztroskotal na Ivetině pití), a tahle pohádka už neměla šťastný konec. Posledním mužem v Ivetině životě byl Josef Rychtář (60). Vzala si ho v roce 2013, o rok později ukončila svůj život pod rozjetým vlakem.

Jasněnce to v lásce moc neklape

Život Michaely Kuklové se od toho Ivetina hodně liší. Herečka nikdy neměla problémy s alkoholem ani prášky, ale v lásce také moc štěstí neměla.

Foto: Profimedia.cz

Míše Kuklové zkrachovalo manželství s Jiřím Pomejem v roce 2007Foto: Profimedia.cz

Pomejeho si vzala v roce 1994 a vydrželi spolu do roku 2007! Co přesně bylo příčinou jejich rozchodu, se samozřejmě neví, ale údajně zlom nastal v roce 2001 s filmem Andělská tvář. Kuklová a Pomeje v něm oba hráli, ale především Pomeje ho produkoval. Doufal v jeho velký úspěch, zadlužil se kvůli němu, ale snímek byl naprostý propadák. Pomejemu zbyly jen dluhy. Žal utápěl v alkoholu, dál se zadlužoval a frustraci si vybíjel právě na Kuklové. Jinak než rozvodem to snad ani nemohlo skončit.

Foto: Profimedia.cz

Ani další vztahy Kuklové nevyšly. Jejím posledním přítelem byl fotograf Jiří Káš (na snímku)Foto: Profimedia.cz

Nevyšlo jí to ale ani s dalším mužem, podnikatelem Romanem Holomkem. S ním strávila pět let a z jejich lásky vzešel syn Roman (narodil se v roce 2008). Když byly chlapečkovi tři, pár se rozešel.

Pak byla Kuklová dlouho sama nebo se minimálně na veřejnosti s žádným mužem neobjevovala. Až loni v únoru se pochlubila vztahem s o 12 let mladším fotografem Jiřím Kášem. I s ním se ale po pár měsících rozešla.

A jak to má po pracovní stránce? Úspěch podobný Jasněnce už nikdy nezopakovala, popravdě filmové nabídky se jí spíš vyhýbají. Už několik let se na obrazovkách televizí či na filmovém plátně neobjevila. Věnuje se ovšem divadlu. Vidět ji například můžete v pražském Divadle U Hasičů v situační komedii Liga proti nevěře.

Milujete pohádku o princezně Jasněnce? A vůbec české pohádky? Tak si připomeňte Legendární princezny českých pohádek: Která skoro nestárne? 

Soutěž: Vyhrajte wellness pobyt pro dva!

Shodili jste s naším hubnoucím speciálem od ledna pár kil? Výborně! Právě teď totiž nadešla chvíle, kdy se můžete zapojit do naší soutěže! Až do 10. dubna máte možnost poslat nám na e-mail info.prozeny@firma.seznam.cz vaše dvě fotografie – před hubnutím a po něm – spolu s krátkým příběhem o vaší tříměsíční redukci. Na nejlepší čeká odměna: natočení motivační reportáže, v níž vypovíte svůj příběh, dále péče vizážistky a stylistky a portfolio od profesionálního fotografa. Ale pokud vás více nakopne hmotná odměna, pak se výherkyně může těšit na úžasný wellness pobyt – viz níže! Detaily a pravidla soutěže najdete zde.

Foto: Rezidence Zámeček

Vyhrajte relaxační pobyt v romantickém boutique hotelu Rezidence Zámeček v překrásných Františkových Lázních. Kromě ubytování se snídaní na dvě noci v dobovém pokoji Rudolph II. s postelí s nebesy se můžete těšit na 90minutovou masáž přímo ve svém hotelovém pokoji, ale také na vstup do wellness zařízení Aquaforum s bazény, vířivkou a saunou a využít můžete lázeňské kliniky v I. patře (jedná se o základní vstup pro dvě osoby do Aquafora, další služby je možné dokoupit)Foto: Rezidence Zámeček

Reklama

Načítám