Hlavní obsah

Milovaná, ale nešťastná: Taková byla Iveta Bartošová, která by dnes slavila narozeniny

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka Iveta Bartošová by dnes oslavila 58. narozeniny. Zároveň to bude za tři týdny deset let od její smrti. Ve své době slavila velké úspěchy, fanoušci na ni nedali dopustit, ale přesto byla většinu života nešťastná. Jaké byly její významné životní momenty?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Nebyla to jednoduchá osobnost. Měla zjevný hudební talent, dar získat si fanoušky, osobní charisma, ale i pokoru, díky které neměla hvězdné manýry. Byla to ale také obyčejná žena toužící po lásce a také matka. Bohužel kombinace jejího notoricky špatného vkusu na muže, emoční nestability, citlivosti a sklonu k závislostem (na alkoholu a prášcích) se stala pro nadanou zpěvačku smrtícím koktejlem. Její život skončil 29. 4. 2014 pod koly vlaku. Bylo jí čerstvých 48 let. Kdyby se nerozhodla se svým životem skoncovat, dnes by slavila 58. narozeniny.

Vzpomínky na Ivetu Bartošovou

I deset let po smrti je Iveta Bartošová osobnost, na kterou se nezapomíná. Byla talentovaná, krásná, milovaná a obdivovaná, ale také naivní, utrápená, nešťastná a na dně. Stále na ni vzpomínají jak její kolegové, tak fanoušci.

Dokazuje to například i minisérie Iveta o její životní cestě, kdy se z neznámé dívenky z Frenštátu pod Radhoštěm stala národem opěvovaná zpěvačka. Voyo odvysílalo už dvě série, na třetí diváci netrpělivě čekají (přijít by měla v květnu). Nyní přišla stejná televizní stanice s třídílným dokumentem Málo mě znáš. Mapuje osudy popové princezny očima žen, které k ní měly blízko. Vzpomíná na ni například moderátorka Tereza Pergnerová, zpěvačka a zároveň kamarádka Bára Basiková či Vendula Pizingerová, která bydlela v Jevanech hned vedle ní a jejího partnera Ladislava Štaidla.

Sepeši a Bartošová

Jakkoli se jí profesně dařilo, v lásce ji stíhalo jedno trápení za druhým. Už její první láska s Petrem Sepešim skončila tragicky, když mladý zpěvák, s nímž nazpívala například slavný hit Knoflíky lásky, v červenci 1985 zemřel při autonehodě. Bartošová se tehdy sesypala a několik měsíců nebyla schopná fungovat.

Pak jí vstoupil do života Ladislav Štaidl. I když měl život se ženatým hudebníkem a skladatelem k ideální rodině daleko, přesto s ním byla zpěvačka asi nejblíž tomu, po čem kdy toužila. Měl pochopení pro její emoční nestabilitu, profesně ji v podstatě udělal a především byl otcem syna Artura. Jejich vztah ale nebyl jednoduchý, krize se u nich střídaly až příliš často, nakonec vše definitivně skončilo v roce 1999.

Zároveň to byl asi okamžik, kdy odstartovala Ivetina cesta k vlastní záhubě. Nedokázala být sama, toužila po lásce, po čemkoli, co alespoň trochu připomínalo rodinu. Jenže muži, které si vybírala, se k ní nehodili, případně nezvládali její složitou náturu či sami měli své problémy. Chodila například s hercem Zdeňkem Podhůrským, prožila si princeznovskou svatbu s hercem Jiřím Pomejem, ale už po dvou letech se konal rozvod. Blízko měla i k italskému hraběti Domenicu Martuccimu a jejím posledním, opět ani trochu spokojeným vztahem bylo manželství s Josefem Rychtářem. Podle některých se právě s ním dostala na samé dno a ze zoufalství skočila pod vlak. Jaké byly zpěvaččiny stěžejní životní okamžiky, se podívejte v naší galerii.

Reklama

Načítám