Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Bramborové noky se svěžím nádechem bazalky v receptu jako stvořeném pro milovníky sýrů.

30 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g brambor
  • 1 ks vejce
    3
  • 100 g hladké mouky
    1
  • 2 lžíce čerstvé bazalky
  • 100 g ementálu
    7
  • 80 g parmazánu
    7
  • 80 g gorgonzoly
    7
  • 1 ks žloutků
    3
  • 80 g sýru Brie
    7
  • 1 hrnek mléka
    7
  • 1 lžička soli
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Brambory uvařte v osolené vroucí vodě. Oloupejte je, ještě když jsou vlažné a nastrouhejte. Vložte je na vál a doprostřed vyklepněte vejce. Tvořte těsto a pomalu přimíchávejte prosátou mouku a nasekanou bazalku. Z těsta vytvoříte válečky, které nakrájíte na noky dlouhé asi 3 cm. V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a noky do ní vložte. Jakmile vyplavou nahoru, jsou hotové. 

02.

Všechny sýry nakrájejte nadrobno a na 20 minut je namočte do mléka. Poté je nechte rozpustit ve vodní lázni a nakonec přidejte žloutek. Dle chuti můžete ještě trochu přisolit. Promíchejte s bazalkovými gnocchi a podávejte.

Související témata:

Načítám