Hlavní obsah

K milování potřebuje sexy prádlo. Jinak mu to nejde!

Foto: Thinkstock

Někteří muži potřebují k vzrušení na partnerce provokativní prádloFoto: Thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Erotické prádlo, podvazky, lesklé kozačky, sexy kostýmky. To vše k sexu patří, je to určitě krásné zpestření, ale co když to bez toho nejde? A to vůbec? Je normální, když muž není schopen milování bez takového stimulu? Neměla by se mu partnerka líbit třeba i v teplákách nebo v pyžamu?

Článek

Pětadvacetileté Aleně se to zpočátku líbilo. Její přítel jí neustále kupoval nejrůznější erotické prádlo, podvazky, podprsenky, korzety i sexy boty na jehlových podpatcích. „Líbilo se mi, jak byl vždycky ze mě unesený, jak nepokrytě dával najevo, že se mu líbím, že jsem sexy a podobně,“ vysvětluje Alena. Až po nějaké době jí došlo, že spolu vlastně nikdy nespali jen tak, bez stimulu v podobě erotického kostýmku a podobně. „Asi jak jsem byla zamilovaná, tak jsem byla slepá. Až teď mi je líto, že nemáme takový ten spontánní živelný sex, kdy on přijde z práce, odtáhne mě od sporáku, strhne ze mě zástěru upatlanou od těsta a pomilujeme se třeba na podlaze,“ říká Alena.

Jenže to jejího partnera nikdy nenapadlo, a když se ho na to Alena přímo zeptala, dostala nečekanou odpověď. „Prý by mu to nešlo, prý je pro něj to prádlo strašně vzrušující, tak, že sex bez něj pro něj nemá vůbec význam,“ popisuje Alena, které už začíná vadit i to, kolik peněz tahle záliba jejího partnera stojí. „Když pominu peníze, které ale nejsou nezanedbatelné, je to vážně někdy hodně nepříjemné. Když třeba jedeme na dovolenou, tak si s sebou musím několik těchto oblečků vézt, jinak by to byla dovolená bez sexu. A navíc mě trochu uráží, že bez podvazků pro něj nejsem dost sexy, dost hezká a podobně,“ vysvětluje Alena.

Foto: Thinkstock

Když má muž problém s erekcí, můžete vyzkoušet sexy oblečekFoto: Thinkstock

Odborníci ale tvrdí, že je to trochu jinak. Alenin přítel trpí sexuální deviací zvanou fetišismus.

Není to jeho ani její chyba

Úvahy nad tím, proč pro něj není dostatečně sexy třeba jen v obyčejném vytahaném tričku, jsou zbytečné. „Fetišismus je sexuální deviace, při které je živý objekt sexuální touhy vytěsněn objektem neživým. Prádlo a boty s podpatky patří k nejčastějším fetišům,“ vysvětluje sexuolog Petr Weiss.

Tip redakce: O milovnících bot se více dočtete v článku Foot fetiš aneb Miluje moje nohy. Až moc!.

Existují pak fetišisté, kteří zvládají sex i bez podpůrných stimulů, ale většinou ho vážně potřebují. „Pro mnoho fetišistů je přítomnost toho fetiše, tedy třeba erotického prádla, podmínkou sexuálního vzrušení, takže milování je možné jen tehdy, když tam ten fetiš je,“ popisuje Petr Weiss.

Léčba? Kdepak!

Bohužel s tím ale nejde nic dělat, jedinou možností je smířit se s tím. Fetišišmu se nelze zbavit, neexistuje žádná léčba a podobně! „S deviací se rodíte, ale i umíráte,“ potvrzuje Petr Weiss. Podle něj ideální stav je, kdy se partnerka s takovým stavem smíří, svému partnerovi vyjde vstříc a jeho fetiš zabuduje do jejich běžných sexuálních aktivit. „V takovém případě si dovedu představit, že takový vztah může zcela normálně a kvalitně fungovat,“ říká Petr Weiss.Pokud by toho ale partnerka nebyla schopná, jedinou šancí je nejspíš rozchod. Protože vztah bez spokojeného sexuálního života je v podstatě nemožný.

Faktem je, že zrovna prádlo či boty na podpatku se do sexuálního života začlenit dají. Horší je to ale u jiných podskupin fetišismu, kdy je objektem sexuální touhy třeba zvíře (zoofilie), oheň (pyrofilie), nebo dokonce mrtvoly (nekrofilie). Koneckonců, podívejte se třeba na 8 nejdivnějších sexuálních úchylek. Nebudete věřit!.

Šly byste do toho, nebo si takový život nedovedete představit?

Související témata:

Načítám