Hlavní obsah

Blýskněte se! Flitry nemusíte nosit jen na party

Foto: Mauro Del Signore, Shutterstock.com

Foto: Mauro Del Signore, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odvažte se a zkuste rozzářit ulice hravými flitry. Pravidlo, že tento prvek patří jen na slavnostní nebo večerní kousky už dávno neplatí. Můžete popustit uzdu své fantazii. Ještě nevíte, jak na to? Pomůžeme vám!

Článek

Doba přeje módním experimentátorům, kteří mají chuť tvořit a zkoušet odvážné kombinace. S flitry, třpytkami a metalízou dnes návrháři nečekají do západu slunce, ale nechají je na něm naopak zářit celý den (aneb disco styl nezestárl). Věnujte pozornost především kontrastům mezi denimem, kůží, hedvábím a pleteninou, to jsou nejlepší parťáci pro třpytky.

Je lepší nechat vyniknout jen jeden výrazný kousek a zbytek nechat klidnější. A vyhněte se vyzývavým elementům, jako jsou hluboké výstřihy nebo vysoké rozparky (jaký výstřih podle postavy). Když se třpytivé pajetky nacházejí v horní části těla: top, sako, bunda, šaty – doporučujeme vynechat šperky. Pro inspiraci jsme pro vás připravili čtyři modely pro každou příležitost.

Třpytky s rolákem

Večerní šaty můžete jednoduše proměnit v ty na den. Postačí vám k tomu rolák, který si pod ně vezmete, a drsnější boty v army stylu. Navrch už pak stačí přihodit leteckou bundu a můžete směle vyrazit na pochůzky.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Next, 485 Kč. H&M, 3999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Bershka, 1299 Kč. Wojas (prodává Eobuv), 2381 KčFoto: Archiv firem

Oversized a flitry

Vsaďte na objem. Pokud si to můžete dovolit, vyzkoušejte spojení širších kalhot a mikiny. K tomu elegantní strohý kabát a ugly neboli ošklivé tenisky. V tomto moderním outfitu se stanete hvězdou street stylu. Pokud je to ale na vás moc divoké, stačí jen vyměnit střih kalhot za rovné a místo robustních tenisek s tlustou podrážkou si vzít hladkou bílou klasiku s úhlednou kulatou špičkou nebo černé lodičky.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Stradivarius, 449 Kč. Zara, 1299 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): F&F, 1199 Kč. Mohito, 999 KčFoto: Archiv firem

Džíny s flitry

Už dlouho se vám ve skříni práší na flitrový top a hledáte způsob jak a s čím ho nosit? Co džíny, elegantní nízké kozačky s pohodlným podpatkem a k tomu huňatý módní kabát? Za nás je to ideální propojení stylu a pohodlí.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): River Island, 589 Kč. C&A, 698 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Lindex, 1999 Kč. Gino Rossi, 4990 KčFoto: Archiv firem

Třpytky a barvy

Že se blíží zima neznamená, že se musíte halit do tmavých tónů. Třpytivé sukně vždy vypadají skvěle s pleteným útulným vrškem. Objemný svetr nebo kardigan spodní slavnostní díl lehce ztlumí a vyváží. Kozačky vybírejte vyšší, aby vklouzly pod sukni a nebyly vidět nohy. Jedinečný outfit si také žádá zajímavý kabát. Ty v pastelových odstínech se perfektně hodí.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Esprit, 1499 Kč. Reserved, 999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Marks & Spencer, 1999 Kč. Mango, 4299 KčFoto: Archiv firem

Víte, jak se mění šatník žen v průběhu let?  Tyhle změny vás nejspíš neminou. 

Související témata:

Načítám