Hlavní obsah

Sukně podle postavy: Bude vám slušet pouzdrová, nebo áčková?

Foto: MRProduction, Shutterstock.com

Foto: MRProduction, Shutterstock.com

Reklama

S příchodem teplejšího ročního období může kalhotám odzvonit. Ahoj, sukně! Abychom vám ulehčili jejich výběr, rozdělili jsme je do dvou nejoblíbenějších střihů a podle typu postavy jsme vybrali ty pravé. Bude to nakonec pouzdrová, nebo áčková? Nebo obě?

Článek

Při výběru sukně byste měly zvážit nejen trendy, ale i to, jaký střih bude vaší postavě nejvíce lichotit. Na úvod se vyplatí shrnout, jaké typy postav existují a podle čeho se můžete při výběru oblečení řídit. Hruška odkazuje k širším bokům a naopak užšímu pasu a ramenům. Jablko má větší bříško, štíhlé nohy a užší boky. Postava obráceného trojúhelníku je typická širokými rameny a oproti tomu užšími boky. Plnějšími křivkami označujeme postavu, která se pyšní většími prsy, trochu bříškem i většími boky.

Pak už zbývá chlapecká postava (představte si Twiggy) a postava přesýpacích hodin, která je prototypem ideálních ženských tvarů (vzpomeňte na Marilyn Monroe). Jaká sukně bude pro vás ta pravá?

Tip pro vás: Všechny tipy na pouzdrové nebo áčkové sukně níže, a mnoho dalšího, můžete koupit v rámci Nákupní jízdy Proženy.cz v on-line shopu About You se slevou 25 %. Pospěšte si, akce trvá již jen do zítra!

Pouzdrová sukně

Jednoduchá klasická pouzdrovka bude nejvíce slušet postavě přesýpacích hodin, která si může dovolit i tu hodně obepnutou. Stejně tak bude vypadat dobře na postavě s plnějšími křivkami nebo u hrušky, kde zvýrazní ženské tvary. Tady ale pozor, aby vás sukně až příliš neobepínala a nebyla moc zdobená. Zbytečně byste si přidávaly objem v dolních partiích, kde to není potřeba.

Foto: About You

Na foto (zleva): Noisy May, 622 Kč (původně 777 Kč). Levi’s, 1499 Kč (obě prodává About You)Foto: About You

Foto: About You

Na foto (zleva): Saint Tropez, 1245 Kč. Esprit, 1037 Kč (obě prodává About You)Foto: About You

Díky úzké sukni do pasu můžete vykouzlit křivky na chlapecké postavě. Vybírejte z hodně zdobených a nemusíte se bát ani flitrů – v této partii si můžete dovolit přidat. Stejný vzorec uplatní i postava obráceného trojúhelníku, nebo pokud máte větší prsa. Výrazným spodkem tak vybalancujete vršek. Mašle, zavinování, knoflíky – to je vaše!

Foto: About You

Na foto (zleva): Pieces, 899 Kč. Only, 959 Kč (obě prodává About You)Foto: About You

Foto: About You

Na foto (zleva): Noisy May, 907 Kč. Tom Tailor, 1557 Kč (obě prodává About You)Foto: About You

Pouzdrová sukně dokáže prodloužit nohy, když bude její délka sahat ke kolenům nebo lehce pod ně. I postava tvaru jablka si může tenhle střih dovolit, jen se vyhněte nabírání u pasu a břicha a hledejte spíš jednodušší střihy.

Foto: About You

Na foto (zleva): Modström, 777 Kč. Disney x About You, 777 Kč (obě prodává About You)Foto: About You

Foto: About You

Na foto (zleva): About You, 543 Kč (původně 777 Kč). Only 799 Kč (obě prodává About You)Foto: About You

Áčková sukně

Sukně do áčka, stejně jako ta pouzdrová, sluší všem – je ovšem nutné dbát na důležité detaily. U postavy hrušky je tento střih (a do pasu) volbou číslo jedna. Skvěle zdůrazní štíhlý pas a schová větší boky. Stejně pracujte s touhle sukní, i pokud máte plnější křivky. Jestli si vyberete květy, knoflíky nebo pruhy, necháme na vás.

Foto: About You

Na foto (zleva): Only, 699 Kč. Only, 777 Kč (obě prodává About You)Foto: About You

Foto: About You

Na foto (zleva): Y.A.S, 1167 Kč (původně 1557 Kč). Selected Femme, 4134 Kč (obě prodává About You)Foto: About You

Jakoukoliv variantu áčkové sukně (na boky, do pasu, mini- i mididélku) si můžete dovolit, pokud máte postavu chlapeckou nebo obráceného trojúhelníku – a o to víc, jste-li vysoké. Díky útlým bokům se nemusíte bát divočejších vzorů.

Foto: About You

Na foto (zleva): Glamorous, 1272 Kč (původně 1817 Kč). Ichi, 1297 Kč (obě prodává About You)Foto: About You

Foto: About You

Na foto (zleva): About You, 1037 Kč. About You, 907 Kč (obě prodává About You)Foto: About You

A jak je to u postavy tvaru jablka? Díky rozšířenému spodku sukně odvedete pozornost od problémové partie, což je u vás břicho. Vyhněte se ale plisovaným sukním nebo těm, které jsou u břicha hodně zdobené nebo nabírané, to platí stejně jako u pouzdrovky.

Skvěle budou vypadat sukně jen jemně do áčka, které mají splývavou, lehkou látku, nebo jsou do pasu (schováte tím větší bříško) s délkou do půli stehen. Díky tomu necháte vyniknout štíhlým nohám.

Foto: About You

Na foto (zleva): Vero Moda, 699 Kč (původně 907 Kč). Noisy May, 647 Kč (obě prodává About You)Foto: About You

Foto: About You

Na foto (zleva): Moss Copenhagen, 1427 Kč. Edited, 777 Kč (původně 1557 Kč); (obě prodává About You)Foto: About You

Pokud hledáte i perfektní malé černé šaty, podívejte se na naše tipy.

Tento článek vznikl ve spolupráci s on-line shopem About You.

Reklama

Související témata:

Načítám