Hlavní obsah

Bohyně křivek: Jak se udržuje ve formě nejslavnější plus size modelka Ashley Graham?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Pojem plus size modelka je dnes už asi každému dobře známý. Krásky s ženskými tvary získávají stále větší popularitu. To, že nejsou kost a kůže, ale neznamená, že se o své tělo nestarají. Víme, jak o sebe dbá jedna z nejznámějších modelek současnosti Ashley Graham (30).

Článek

Možná vás překvapí, že i baculky si dávají pořádně do těla. Ne však proto, aby zhubly, ale kvůli zdraví a duševní pohodě! Své postavy si musejí hlídat zrovna tak, jako jejich štíhlé kolegyně. Známe triky Ashley Graham, jak se dobře cítit a udržet se v dobré fyzické i psychické kondici.

Ovocná smoothie a sladké brambory pro zdraví

Ashley Graham je považována za nejslavnější plnoštíhlou modelku a zároveň za aktivistku myšlenkového směru body positive. Ten má ženám připomínat, že není důležitá váha, ale jejich dobrý pocit a zdraví. Neustále dokazuje, že být plus size modelkou neznamená, že může sníst, co ji napadne. Miluje smoothie, batáty a pravidelně posiluje!

Ashley nikdy nevynechá svůj oblíbený vitaminový drink: zeleninovo-ovocné smoothie ze zázvoru, jablka, citronu, řepy, petrželky a kapusty. Vysoký obsah prospěšných látek, které drink obsahuje, slouží jako prevence proti nemocem, zdravě zasytí a zároveň po něm není modelce těžko, ať ji čeká jakkoli náročný program. Pije ho ke svačině nebo snídani.

Foto: JStone, Shutterstock.com

Ženské tvary Ashley nosí s velkou noblesouFoto: JStone, Shutterstock.com

Ashley nedá dopustit ani na sladké brambory neboli batáty. Kdykoli je na cestách nebo má celodenní focení, batáty u ní v krabičce nemůžou chybět. Miluje je v kombinaci s lososem, růžičkovou kapustou, kuřetem nebo dušenou zeleninou. Batáty jsou energeticky vydatné. Obsahují vitaminy C, E, B6, draslík, železo, vlákninu, betakaroten a osmkrát víc vápníku než klasické brambory. Dají se připravovat na různé způsoby a navíc slouží jako přírodní antidepresivum!

Jídlo je třeba si vychutnat

Ashley Graham razí názor, že není rozumné držet diety. Spíš je správné naučit se jídlo vychutnávat a vědět, kdy co tělu dopřát. Modelka třeba navečer už nejí maso. Ví, že má tělo víc práce strávit živočišné bílkoviny, takže si pak v noci dobře neodpočine. Maso proto jí většinou jen k obědu a večeří spíš hnědou rýži, quinou, tahini, různé zeleninové saláty – miluje avokádo, rajčata či listovou zeleninu. A místo dresinku používá pesto.

Během dne nehladoví, naopak! Ráda svačí. Ví, že když si dopřeje kvalitní „snack“, nebude ji honit mlsná. Vždy má proto u sebe kousek ovoce nebo zeleniny. Když jí dochází energie, sáhne po kousku hořké čokolády.

Foto: Ovidiu Hrubaru, Shutterstock.com

Přirozený půvab souvisí i se zdravým životním stylemFoto: Ovidiu Hrubaru, Shutterstock.com

Občas hřešit bez výčitek

Pro Ashley Graham znamená pojem „vyvážená strava“ něco trochu jiného, než pro výživové poradce. Zastává názor, že pokud žije zdravě a dopřává si kvalitní jídlo, může jednou za čas zhřešit něčím zcela nezdravým, na co má asi každá z nás někdy chuť. Nemít z toho výčitky je však důležitou podmínkou, kterou je třeba dodržovat. Ten skvělý pocit z dobrého jídla totiž úzce souvisí i s tím, jak se cítíme potom. Pokud si ihned začnete vyčítat, že jste si dala kousek čokolády nebo zmrzlinu, raději to vůbec nedělejte! Jak se říká, jedno zdravé jídlo vám zhubnout nepomůže – a zrovna tak kvůli jednomu nezdravému nepřiberete.

Ashley jídlo miluje a tvrdí, že chce ochutnat všechno. Jejím nejoblíbenějším nezdravým jídlem jsou makarony se sýrem. Své prohřešky však zároveň vyvažuje poměrně náročnými tréninky. Třikrát týdně chodí do posilovny, dělá jógu a zbožňuje kickbox.

Ať už jste hubená, nebo máte pár kil navíc, svému tělu dopřávejte to nejlepší, protože jak říká Ashley: "Nezáleží na tom, jakou máte velikost. Netrapte se tím, co určují současné ideály krásy. Pokud se o sebe staráte a máte se ráda, pak je to správně a budete zdravá psychicky i fyzicky."

Líbí se vám Ashley Graham více, než vyhublé, nezdravě vypadající modelky? A jak vás zaujal její přístup k životu?

Reklama

Načítám