Hlavní obsah

Bojíte se rády? Přicházejí Nenarození

Foto: bontonfilm.cz

Nenarození - nový děsivý hororFoto: bontonfilm.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Může se stát, že duše zemřelé osoby je tak poskvrněná zlem, že není vpuštěna do nebe. Už nikdy nenajde klid a navždy bude bloudit nebem a zemí, dokud konečně nenajde tělo, ve kterém by konečně nalezla klid. I o tom pojednává horor Nenarození. Nebojte se bát se!

Článek

Scenárista a zároveň režisér David S. Goyer má již za sebou několik úspěšných snímků. Z těch nejúspěšnějších jmenujme např. Batman: Temný rytíř nebo sérii Blade. Sám byl odmalička fascinován jinými tajemnými světy. Dokázal pustit uzdu své fantazii a své vysněné světy vykreslil vždy do nejmenších detailů. Tentokrát se zaměřil na něco velmi neurčitého - svět mezi nebem a zemí.

Děsivý příběh vychází z popisů hrůzných praktik v koncentračním táboře v Osvětimi. Tam, alespoň podle autorů filmů, prováděl doktor Josef Mengele velmi bolestivé smrtící pokusy na Židech. Vstříknutím speciální látky do oka chtěl jejich přirozenou tmavou barvu očí změnit na modrou. Film také pracuje se židovskou legendou, která říká, že po zemi bloudí dybukové - prokleté, zatoulané duše, které dokážou vstoupit do živého těla člověka.

Matka Casey Beldonové před lety spáchala sebevraždu. Celé roky jí to Casey nedokázala odpustit. Kolem ní se však začnou dít nevysvětlitelné věci a ona začíná matčině sebevraždě rozumět. Stíhají ji kruté sny, a dokonce ji během dne pronásleduje neznámý přízrak - Nenarozený. Proto se Casey rozhodne vyhledat pomoc. Obrátí se na židovského rabína Sendaka (Gary Oldman), který jí pomůže odhalit příčiny pronásledování dybukem. Už zbývá jen jediné - podniknout tradiční náboženský obřad, který by měl dybuka navždy zničit.

Dějová linie příběhu není zrovna úplná a dvakrát nápaditá. Musíme však ocenit filmové efekty a vizuální propracovanost klíčových scén. Je jedním z těch, u kterých vás bude mrazit v zádech od začátku do konce. Proto doporučujeme: Do kina v žádném případě nechoďte samy!

Foto: bontonfilm.cz

Plakát k filmu NenarozeníFoto: bontonfilm.cz

Nenarození - premiéra 19. března Režie a scénář: David S. Goyer Hrají: Odette Yustman, Gary Oldman, Megan Good, Calra Gugino a další V původním znění s titulky Délka: 87 minut

Související témata:

Načítám