Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Víte jaké lasagne jsou nejlepší? Ty, které si sami s láskou uvaříte.

15 min.
Příprava
1 hod., 45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • 600 g hovězího mletého masa
  • 200 ml červeného vína
    12
  • 1 plechovka sterilovaných rajčat
  • 400 ml rajčatové omáčky
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 14 ks lasagní
    1
    3
  • 2 lžíce čerstvého oregana
  • 200 g tvrdého sýra
    7
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Nejprve si rozehřejte troubu na 200 °C. V pánvi na olivovém oleji nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidejte na kostičky nakrájenou mrkev a mleté maso. Vše zarestujeme, osolte a podlijte červeným vínem, které nechte vyvařit. 

02.

Pak přidejte sterilovaná rajčata a rajčatové pyré, promíchejte a přibližně jednu hodinu duste pod pokličkou. Těsně před koncem vaření přidejte nasekané čerstvé bylinky. 

03.

Do zapékací mísy tvořte vrstvy – maso, lasagne, strouhaný sýr tak, abychom skončili bohatou vrstvou sýra. V troubě zapečte dozlatova.

Načítám