Hlavní obsah

Bouře vyvrcholení? Víme, jak na to!

Foto: Isifa

Dá se orgasmus „natrénovat"?Foto: Isifa

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyvrcholení je pro většinu lidí na sexu to nejhezčí! A co teprve, když ty slastné pocity prožijete během jednoho milování hned několikrát! Vícečetný orgasmus je určitě snem mnoha žen, ale i jejich partnerů. Co vlastně znamená? Kolika žen se tahle „výsada“ týká? A dá se nějak „natrénovat“?

Článek

Neskonale slastné pocity, vyvrcholení, které zasáhne celé tělo, euforické stahy a následné pocity štěstí. Tak lidé popisují orgasmus a to, jaké pocity v nich vyvolává. Je to jednoduše to nejhezčí, co při sexu prožíváme. A některé „vyvolené“ mají to štěstí, že si to užívají mnohem častěji než jiné ženy…

Co je to vícečetný orgasmus

Žádná přesná definice mnohačetného orgasmu u žen neexistuje, stejně tak nikde není řečeno, kolikrát musí k vyvrcholení dojít. „Obecně platí, že to musí být více než jednou během jedné soulože,“ říká sexuolog Petr Weiss. A prý ani nezáleží na druhu orgasmu, počítá se tedy jak klitoridální, tak vaginální vyvrcholení. Ovšem mnohem častější je klitoridální, protože vaginálního orgasmu je schopno dosáhnout jen 13 procent Češek.

Vícečetný orgasmus ale rozhodně není zážitek, který by se týkal velkého počtu žen, i když po fyzické stránce by ho měly být schopny všechny ženy. „Více orgasmů během jednoho milování dosahuje podle našich průzkumů 22 procent českých žen,“ upřesňuje Petr Weiss. Navíc podle něj jde nejčastěji o ženy ve věku od 30 do 44 let. „To jsou ženy na svém sexuálním vrcholu,“ vysvětluje Petr Weiss.

Foto: Thinkstock

Ženy na sexuálním vrcholu dosahují orgasmu častějiFoto: Thinkstock

Můžete tomu pomoci

Taky byste chtěly prožívat slast během jednoho milování více než jen jednou? Žádné zaručené triky na to sice nejsou, ale něco pro zlepšení sexuálního života udělat můžete. V prvé řadě je podle odborníků zásadní psychika. „Ta hraje v sexualitě mužů i žen hlavní roli, ale mnohem zásadnější vliv má na prožitky žen. Ty se často neumí soustředit na vlastní pocity a prožitky při milování, což je nesmírně důležité,“ radí Petr Weiss. Zapomeňte tedy na nepořádek v bytě, na nesnesitelnou kolegyni v práci, na děti, co zas přinesly špatné známky, a myslete jen a jen na sebe a na partnera. V tomto případě vám trocha sobeckosti může jedině prospět!

K vícečetnému orgasmu vám také opravdu mohou pomoci takzvané Kegelovy cviky, které sice neslibují zaručený stoprocentní výsledek, ale rozhodně vám neublíží a za zkoušku stojí. „Jde o cviky, které posilují svaly pánevního dna. Je potřeba je ale provádět pravidelně a mnohokrát za den,“ potvrzuje zkušenost Aleny z internetové diskuse Petr Weiss. Kouzlo Kegelových cviků spočívá v následujícím:

Jde o cílené stahování pánevních svalů, jako když zadržujete proud moči

• Lze ho provádět kdykoli a kdekoli – vsedě, když pracujete na počítači, vestoje, když čekáte na autobus, ale i vleže, když sledujete oblíbený seriál.

• Základem úspěchu je velmi časté cvičení, tedy i několikrát denně.

• Vždy stáhněte pánevní svaly a snažte se tak vydržet alespoň tři sekundy. Až se zdokonalíte, dokážete je stáhnout třeba i na deset sekund.

• Další možností je velmi rychlé stahování na velmi krátkou dobu, v podstatě jako byste napodobovaly srdeční tep.

• Výsledky by se měly dostavit po několika týdnech. Samozřejmě to neznamená, že začnete zaručeně dosahovat několika orgasmů při jednom milování, ale i to jedno vyvrcholení by mělo být díky posíleným svalům intenzivnější a krásnější.

A co vy? Patříte mezi ty šťastné, které dosahují více orgasmů, nebo zkusíte Kegelovy cviky?

Reklama

Související témata:

Načítám