Hlavní obsah
3,0
(270)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Máte chuť na bramboráky, ale nechce se vám s nimi dělat? Vyzkoušejte rösti. Tyhle placky ze strouhaných brambor jsou super rychle hotové a usmažíte je dokřupava tak, jak to s bramboráky nikdy nejde. Přidejte křenovou omáčku a hit je na světě.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Rösti
  • 800 g brambor
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 4 lžíce oleje
  • 20 g másla
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Křenová omáčka
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžíce křenu
Článek

Postup

01.

Brambory oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Nechte je chvíli odležet a pak z nich vymačkejte všechnu přebytečnou tekutinu. Mezitím nakrájejte cibuli najemno a přidejte ji spolu s moukou a špetkou soli a pepře k vymačkaným bramborám. Důkladně promíchejte.

02.

V hluboké pánvi rozehřejte olej a kousek másla. Lžicí naberte hromádku bramborové hmoty a v tuku ji rozprostřete na menší placku. Smažte z obou stran dozlatova. Nebojte se, že těsto zpočátku nedrží moc pohromadě – smažením krásně zpevní! Nechte okapat na mřížce nebo na papírové utěrce.

03.

Zakysanou smetanu smíchejte s čerstvě nastrouhaným křenem. (Nemáte-li čerstvý, použijte křen naložený doma.) Hotové rösti podávejte ještě horké s křenovou smetanou, masožravci mohou přidat i tenké plátky uzeného masa nebo marinovaného lososa.

Znáte tuhle původně švýcarskou bramborovou pochoutku?

Reklama

Související témata:

Načítám