Hlavní obsah

Bramborové rösti se zakysanou smetanou

Hodnocení:
(256)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Máte chuť na bramboráky, ale nechce se vám s nimi dělat? Vyzkoušejte rösti. Tyhle placky ze strouhaných brambor jsou super rychle hotové a usmažíte je dokřupava tak, jak to s bramboráky nikdy nejde. Přidejte křenovou omáčku a hit zimních večerů je na světě.

Ingredience pro:
4 porce
Na rösti
  • 800 g brambor
  • 1 cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl a pepř
  • olej na smažení
  • 20 g másla
Na křenovou omáčku
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžíce čerstvého křenu
Článek

Postup

Krok 1: Brambory oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Nechte je chvíli odležet a pak z nich vymačkejte všechnu přebytečnou tekutinu. Mezitím nakrájejte cibuli najemno a přidejte ji spolu s moukou a špetkou soli a pepře k vymačkaným bramborám. Důkladně promíchejte.

Krok 2: V hluboké pánvi rozehřejte olej a kousek másla. Lžicí naberte hromádku bramborové hmoty a v tuku ji rozprostřete na menší placku. Smažte z obou stran dozlatova. Nebojte se, že těsto zpočátku nedrží moc pohromadě – smažením krásně zpevní! Nechte okapat na mřížce nebo na papírové utěrce.

Krok 2: Zakysanou smetanu smíchejte s čerstvě nastrouhaným křenem. (Nemáte-li čerstvý, použijte křen naložený doma.) Hotové rösti podávejte ještě horké s křenovou smetanou, masožravci mohou přidat i tenké plátky uzeného masa nebo marinovaného lososa.

Znáte tuhle původně švýcarskou bramborovou pochoutku?

ynezorPumanzeSaNyknalC
22. 11. 2018

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.