Hlavní obsah

Bramborové karbanátky se studenou koprovou omáčkou

Hodnocení:
(28)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Brambory jsou super, a nejen jako příloha. Bramborová jídla jsou většinou levná a hlavně dobrá! Takové karbanátky se studenou koprovou omáčkou nemají chybu!

Ingredience pro:
3 porce
Na karbanátky
  • 500 g brambor
  • 2 hrsti strouhanky
  • 100 g tvrdého sýra v celku
  • 3 vejce
  • 1 cibule
  • sůl
  • pepř
Na omáčku
  • čerstvý kopr
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 dl muškátového vína
Článek

Postup

Krok 1: Do misky dejte zakysanou smetanu a podle chuti přidejte muškátové víno, nasekaný kopr a sůl. Vše promíchejte a uložte do lednice.

Krok 2: Brambory uvařte ve slupce, oloupejte je a přes kolečko je nakrájejte stejně jako na bramborový salát. Přidejte k nim nahrubo nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr, strouhanku, vejce a vypracujte těsto. To nechte chvíli odpočinout a pak z něj vytvarujte nízké karbanátky, které obalte ve strouhance a osmažte na oleji nebo sádle.

Krok 3: Ještě horké karbanátky přelijte trochou studené omáčky a ihned podávejte.

Tip: Pro milovníky masa – do těsta můžete přidat i kousek šunky nebo slaniny.

Pokud vám kopr zbyl a máte ho rádi, připravte si koprový dresink, ideální ke grilovanému masu.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek