Hlavní obsah

Bramborový salát 4× jinak: Klasický, odlehčený, nebo pikantní

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Bramborový salát. Máloco rozděluje české rodiny v době Vánoc tolik jako tahle kalorická bomba. Každý ho totiž připravuje jinak, a přitom právě ten jeho je ten jediný správný…

Článek

K Vánocům neodmyslitelně patří bramborový salát, ale často také (víceméně nevinné) dohady, který je ten nejlepší. My vyzkoušeli hned 4 saláty: klasický bramborový, odlehčený bez majonézy, pikantní z batátů a samozřejmě vídeňský.

Tradiční bramborový salát

Foto: Jakub Jurdič

Klasikou nikdy nic nezkazíte. Snad jen, pokud byste chtěli konkurovat tchyni…Foto: Jakub Jurdič

Klasika nad klasiku. S tímhle receptem na Vánoce nic nezkazíte a je jen na vás, jestli do něj přidáte vařená vejce, měkký salám nebo třeba syrovou cibuli.

Odlehčený bramborový salát bez majonézy

Foto: Jakub Jurdič

Po svěžím ředkvičkovém salátu určitě nebudete u rozbalování dárků usínatFoto: Jakub Jurdič

Bramborová klasika trochu jinak, to je náš odlehčený salát bez majonézy. Pro efekt používáme zdravější křepelčí vajíčka a kromě brambor se v něm schovávají ředkvičky a okurka. Perfektní volba pro ty, kdo si i na Vánoce trochu hlídají linii.

Pikantní bramborový salát (ze sladkých brambor)

Foto: Jakub Jurdič

Krásně oranžový salát ze sladkých brambor a pečených paprik je příjemně pikantní a chutná teplý i studenýFoto: Jakub Jurdič

Na tradice vás moc neužije? Vyzkoušejte pikantní bramborový salát, do kterého můžete použít jak obyčejné brambory, tak jejich sladkou variantu. Pečené papriky mu dodají parádní barvu i chuť!

Vídeňský bramborový salát

Foto: Martin Rettenberger, Shutterstock.com

Vídeňská klasika se připravuje bez majonézy a díky jablku je pěkně šťavnatáFoto: Martin Rettenberger, Shutterstock.com

I na vídeňský bramborový salát najdete spoustu receptů, nás baví tento s jablky a řapíkatým celerem, ale fantazii se meze nekladou!

Jak vypadá „ten jediný správný“ bramborový salát u vás doma? Prozraďte nám recept!

Reklama

Související témata: