Hlavní obsah

Lehký bramborový salát bez majonézy

Hodnocení:
(35)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Nefandíte majonézovým salátům s kyselou kořenovou zeleninou a salámem? Zkuste náš odlehčený bramborový salát s ředkvičkami, okurkou a křepelčími vejci. Je boží nejen na Vánoce!

Ingredience pro:
4 porce
  • 8 brambor
  • sůl
  • 150 g zakysané smetany
  • dijonská hořčice
  • pepř
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 12 křepelčích vajec
  • 8 ředkviček
  • 1/2 salátové okurky
Článek

Postup

Krok 1: Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě asi 25 minut doměkka. Podle stavu slupky ještě horké oloupejte, pokrájejte na kousky a smíchejte se smetanou ochucenou malou lžičkou soli, 1–2 lžícemi dijonské hořčice, lžící citronové šťávy a pořádnou porcí čerstvě mletého pepře (černého nebo bílého). Nechte vychladnout.

Krok 2: Křepelčí vajíčka 2 minuty povařte, ihned ochlaďte ledovou vodou, oloupejte a rozpulte. Spolu s plátky ředkviček a pokrájenou okurkou pak vmíchejte do salátu. Ten ještě dochuťte solí, pepřem či hořčicí.

Jak jste na tom s majonézou v bramborovém salátu vy, neumíte si ho bez ní představit, nebo vás chytá žlučníkový záchvat, jen ho vidíte?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama