Hlavní obsah
2,9
(279)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Nefandíte majonézovým salátům s kyselou kořenovou zeleninou a salámem? Zkuste náš odlehčený bramborový salát s ředkvičkami, okurkou a křepelčími vejci. Je boží nejen na Vánoce!

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 8 ks brambor
  • 1 lžička soli
  • 150 g zakysané smetany
  • 1,5 lžíce dijonské hořčice
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 12 ks křepelčích vajec
  • 8 ks ředkviček
  • 1/2 ks salátové okurky
Článek

Postup

01.

Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě asi 25 minut doměkka. Podle stavu slupky ještě horké oloupejte, pokrájejte na kousky a smíchejte se smetanou ochucenou malou lžičkou soli, 1–2 lžícemi dijonské hořčice, lžící citronové šťávy a pořádnou porcí čerstvě mletého pepře (černého nebo bílého). Nechte vychladnout.

02.

Křepelčí vajíčka 2 minuty povařte, ihned ochlaďte ledovou vodou, oloupejte a rozpulte. Spolu s plátky ředkviček a pokrájenou okurkou pak vmíchejte do salátu. Ten ještě dochuťte solí, pepřem či hořčicí.

Jak jste na tom s majonézou v bramborovém salátu vy, neumíte si ho bez ní představit, nebo vás chytá žlučníkový záchvat, jen ho vidíte?

Reklama