Hlavní obsah
Foto: Tatiana Volgutova, Shutterstock.com

Foto: Tatiana Volgutova, Shutterstock.com

Klasický bramborový salát s vejci nemusíte jíst jen na Vánoce. Udělejte si ho i v létě, ať už k rybě, řízku nebo klidně jen tak.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 500 g brambor
  • 1 ks cibule
  • 5 ks kyselých okurek
    10
    12
  • 4 ks vejce
    3
  • 4 lžíce majonézy
    3
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
    10
  • 50 ml láku z okurek
    10
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 150 g kořenové zeleniny (mrkve, celeru, petržele)
    9
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Brambory uvařte ve slupce doměkka, oloupanou kořenovou zeleninu uvařte v osolené vodě rovněž doměkka a nechte vychladnout.  

02.

Mezitím si uvařte vejce natvrdo. Uvařené a vychladlé brambory oloupejte a spolu se zeleninou a vejci nakrájejte na kostičky, stejně jako sterilované okurky a oloupanou cibuli.

03.

Vše zlehka promíchejte v hlubší míse, přidejte majonézu (Blesková domácí majonéza: Za dvě minuty je hotová), hořčici a trochu láku z okurek a podle chuti salát osolte a opepřete.

Máte rádi klasiku, nebo raději experimentujete? A zkuste i nějaký recept na vánoční cukroví: Nejlepší vánoční cukroví. 50 receptů, ze kterých si vyberete.

Načítám