Hlavní obsah
2,9
(567)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Rybí polévka, bramborový salát, kapr, klobása a – řízek! Nebo snad znáte rodinu, kde by se kromě kapra nedělaly na Štědrý večer i řízky? Pojďte si je letos připravit trochu jinak a přidejte špetku pikantního koření.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 plátky vepřové krkovice
  • sůl a pepř
  • 1 vejce
  • 1/2 lžíce hladké mouky
  • 1 hrnek strouhanky
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička uzené papriky
  • olej na smažení
Článek

Postup

01.

Maso zlehka naklepejte a z obou stran osolte a opepřete. V jednom hlubokém talíři smíchejte vejce s hladkou moukou a prošlehejte vidličkou. V druhém talíři smíchejte strouhanku se sušeným česnekem a uzenou paprikou.

02.

V pánvi rozehřejte dostatečnou vrstvu oleje. Plátky masa pečlivě obalte ve vaječné směsi a pak i v kořeněné strouhance. Z obou stran pozvolna osmažte dozlatova.

Máte i vy nějakou řízkovou vychytávku?

Reklama