Hlavní obsah
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Rybí polévka, bramborový salát, kapr, klobása a – řízek! Nebo snad znáte rodinu, kde by se kromě kapra nedělaly na Štědrý večer i řízky? Pojďte si je letos připravit trochu jinak a přidejte špetku pikantního koření.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 plátky krkovice
  • 1 ks vejce
    3
  • 1/2 lžíce hladké mouky
    1
  • 1 hrnek strouhanky
    1
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička uzené papriky
  • 2 dl oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Maso zlehka naklepejte a z obou stran osolte a opepřete. V jednom hlubokém talíři smíchejte vejce s hladkou moukou a prošlehejte vidličkou. V druhém talíři smíchejte strouhanku se sušeným česnekem a uzenou paprikou.

02.

V pánvi rozehřejte dostatečnou vrstvu oleje. Plátky masa pečlivě obalte ve vaječné směsi a pak i v kořeněné strouhance. Z obou stran pozvolna osmažte dozlatova.

Máte i vy nějakou řízkovou vychytávku?

Načítám